Weekend Uittips XXL: Tribute-artiesten, kermis, Willem II, proeverijen, festivals, markten & veel meer!

Vanwege Hemelvaartsdag genieten een hoop Tilburgers van een extra lang weekend. Vandaar dat wij deze week de Weekend Uittips XXL maken. Ben jij benieuwd wat er allemaal te doen is? Wij zetten het voor je op een rijtje. We beginnen al op woensdagavond en trekken ‘m door tot de zondag. Lees snel verder.

Het hele weekend

Budgetkermis 2024

Tot en met 15 mei staat de Budgetkermis weer op het programma op evenemententerrein ’t Laar. Er staan meerdere attracties voor jong en oud, er zijn een hoop activiteiten en uiteraard valt er ook wat te happen. De kermis is gratis toegankelijk en voor de attracties betaal je voordeligere entreeprijzen dan je gewend bent op de Tilburgse Kermis.

Woensdag 8 mei

Bier & Spijs bij Peerkes Hoeve

Zin in een avond met heerlijke bieren en bijpassend eten? In samenwerking met de Dongense Bierschuur worden bierliefhebbers weer verrast met een hemels viergangendiner met bijpassende bieren. Benieuwd wat er op het menu staat?

Tribute Around Town in de binnenstad

Woensdagavond geniet je bij tientallen locaties in de Tilburgse binnenstad van verschillende tributebands en -acts. Extra fijn: de entree is gratis en je kunt meerdere optredens bezoeken. Een gezellige kroegentocht door de binnenstad dus. Benieuwd welke tributeacts waar optreden? En hoe laat?

Voorronde Tilburgs Cabaret Festival bij Stadstheater de Boemel

Zin om een avond te lachen? Bij Stadstheater de Boemel staat een voorronde van het Tilburgs Cabaret Festival op het programma. De voorstelling wordt afgesloten door de finalist van vorig jaar. Er zijn nog kaartjes te koop.

Vunzige Deuntjes bij Poppodium 013

Dansen op de lekkerste hiphop, r&b, dancehall en afrobeats? Dan ben je woensdagavond en -nacht bij Poppodium 013 te vinden. Er staat dan weer een nieuwe editie van Vunzige Deuntjes op het programma. Goed nieuws: er zijn nog een aantal kaarten te koop.

Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)

Funky Market bij Pathé Stappegoor

De Funky Market is een Tilburgse markt vol design, fashion, vintage, interieurspulletjes, ambacht, speelgoed, handgemaakte sieraden en veel meer. Deze markt is tussen 11:00 – 17:00 uur te bezoeken in de foyer van Pathé Stappegoor. Extra fijn: de entree is gratis.

SAGU Festival in de Spoorzone

Tilburg maakt kennis met de Molukse cultuur tijdens het SAGU Festival in de Spoorzone. Er is muziek, dans en uiteraard geniet je van heerlijk eten en drinken. Verken de Molukse Pasar, het kidscourt en de foodarea, of kom voor de optredens. Er zijn nog kaarten te koop. Benieuwd naar het programma?

Spencer & Friends bij Stadstheater de Boemel

Het is weer tijd voor de maandelijkse muzikale talentshow bij Stadstheater de Boemel. Deze keer komt oude rot in het muziekvak – Spencer Latuhamina – langs en stuwt hij tal van talenten naar verrassende podiumperformances. De entree is helemaal gratis.

Livemuziek op het terras van Rosalie

Het wordt heerlijk weer dit weekend. Bij Rosalie op de Korte Heuvel kun je donderdagmiddag genieten van livemuziek. De band undercover komt namelijk langs voor een optreden, terwijl het personeel van Rosalie je verrast met heerlijke hapjes en drankjes.

Vrijdag 10 mei

Willem II – Telstar in het Koning Willem II Stadion

De kampioenswedstrijd van Willem II staat aanstaande vrijdag om 20:00 uur op het programma. Het stadion is volledig uitverkocht. Geen kaartje? Er is van alles te doen. Onder andere Sportsbar Papa Jim, Ruby’s Irish Pub en ’t Laar zenden de wedstrijd uit. Ook is er ‘s-middags al een rood-wit-blauwe vrijmibo bij Rosalie.

Density in de Hall of Fame

Vrijdagavond en -nacht transformeert de Hall of Fame in een boiler room setting. In een industriële setting geniet je van house en garage uit de UK. Er zijn nog kaarten voor Density te koop.

Comedyshow van Anuar in de Schouwburg

Ook op vrijdagavond kun je genieten van comedy in Tilburg. Zo komt Anuar met zijn show ‘Made in Holland’ naar de Schouwburg. Verwacht herkenbaarheid, hilariteit en een mix van nostalgie & actualiteit. Er zijn nog kaarten.

Zaterdag 11 mei

Groene Voorjaarsmarkt op het Pieter Vreedeplein

Het Pieter Vreedeplein in Tilburg bruist op zaterdag van groene inspiratie tijdens de Groene Voorjaarsmarkt. Het doorgaans stenige plein transformeert op deze dag tot een groene oase vol kramen met een duurzaam aanbod van lokale makers, gratis workshops voor jong en oud en muziek en entertainment. Bezoekers kunnen zich verheugen op een divers aanbod van groene en duurzame collecties, van nieuw tot recycling en upcycling.

Zondag 12 mei

Moederdag

Zondag is het natuurlijk Moederdag. Tijd om je moeder in het zonnetje te zetten dus. Ben jij lastminute op zoek naar een Tilburgs cadeau of een leuke activiteit in de regio? Wij hebben een handig overzichtsartikel gemaakt met tips voor Moederdag in Tilburg.

Huldiging Willem II

Op de Heuvel staat zondag de huldiging van Willem II op het programma. Het terrein gaat om 15:00 uur open en het programma start om 16:00 uur. De spelers worden om 18:00 uur verwacht en het programma sluit om 20:00 uur. Voor de huldiging staat bij Rosalie nog een leuke Return of the King(zine) borrel op het programma. In de sfeer van de Bierstrasse kun je hier vanaf 13:00 uur alvast genieten van een hapje en een drankje.

Gratis de auto van mama wassen en Moederdagconcert bij Giardino d’Italia

Op Moederdag kun je naar het Reeshofplein toe voor een concert van Les Compains du Nord. Het concert begint om 14:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Daarnaast kunnen kinderen tussen 12:00 uur en 15:00 uur gratis de auto wassen van mama. Benieuwd naar deze fantastische dag bij Giardino d’Italia?

Wijnproeverij Vino della Mamma in de Therasiatuin

Ciao Vino & 013 Wines organiseert zondag een wijnproeverij in Stadstuin Theresia aan de rand van het centrum. Ciao Vino is gespecialiseerd in het importeren van unieke wijnen uit Le Marche, Italië. Uiteraard zijn er ook lekkere kazen te proeven en is er livemuziek.

Meer leuke uittips

Bovenstaande uittips zijn slechts een selectie uit alles wat er in Tilburg te doen is dit weekend. Nieuwsgierig naar meer leuke evenementen, activiteiten en uittips? Check snel onze uit-agenda voor een completer overzicht.