Weekend van de Wetenschap, Cabarestafette, Bokken om de kerk en meer: dit zijn onze leukste weekend uittips!

Net als gewoonlijk zetten wij iedere woensdag de leukste weekend tips voor je op een rijtje! Deze keer zetten wij de uittips van 6 tot en met 8 oktober voor je klaar. Er is weer genoeg te doen voor kinderen, volwassenen, families en noem maar op! 

Het hele weekend

Weekend van de Wetenschap in de Spoorzone

Op 7 en 8 oktober kun jij naar het Weekend van de Wetenschap in de Spoorzone. Er is genoeg te doen en alle activiteiten zijn zelfs gratis toegankelijk voor gezinnen met kinderen van 8 t/m 12 jaar. Wetenschap is overal en altijd om ons heen, soms zonder dat je het misschien doorhebt. Tijdens het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap openen veel instellingen en organisaties hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven van de wetenschap en technologie, zo ook in de Tilburgse Spoorzone.

Vrijdag 6 oktober

Studio Bangana: unreleased bij De Nachtzuster

Op vrijdag 6 oktober kan jij je demo’s laten horen in De Nachtzuster! Maak jij muziek en heb je liedjes die nog niet uitgebracht zijn maar wel graag wil
delen, neem ze deze vrijdag mee en laat ze horen; Studio Bangana verzorgt een veilige plek voor feedback, die iedereen mag geven. Welke hersenspinsels heb jij recentelijk in muziek gevangen? Inspireer medemakers en ontdek wat er nog meer gecreëerd wordt in de scene.

Willem II – De Graafschap

Op vrijdag 6 oktober 2023 staat de wedstrijd Willem II – De Graafschap op het programma in het Koning Willem II Stadion. Na de overwinning tegen TOP Oss in eigen huis, is Willem II nog steeds ongeslagen onder trainer Peter Maes. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Cabarestafette in de Schouwburg

Sinds jaar en dag is de Cabarestafette dé plek waar je de grote cabaretiers van de toekomst spot. Met drie verschillende acts krijg je gegarandeerd een gierend grappig driegangen-verrassingsmenu voorgeschoteld.  Laat je verrassen en ontdek het beste cabarettalent van het moment! Deze avond zie je Yunus Aktas, Boban Braspenning en Piet van Eeghen in actie. De presentatie is in handen van Martijn Kardol.

Zaterdag 7 oktober

Verkooppresentatie van nieuwbouwproject Spaendonck bij Restaurant Kok Verhoeven

Spaendonck: een prachtig nieuwbouwproject op de plek van de voormalige wollenstoffenfabriek in de Spoorzone van Tilburg. De woonwijk is gelegen aan de Enschotsestraat en de verkoop is inmiddels in volle gang. Spaendonck bevat verschillende typen woningen. In totaal worden er 143 woningen gerealiseerd waarvan 82 worden verhuurd en 61 te koop zijn. Er komen tweekamerappartementen, driekamerappartementen, grondgebonden woningen met tuin en berging, stadswoningen en beneden- en bovenwoningen. Alle woningen worden voorzien van eigen parkeergelegenheid.

Open dag Dierenopvang Hart van Brabant

Op zaterdag 7 oktober opent Dierenopvang Hart van Brabant van 12:00 uur tot 16:00 uur haar deuren. Een bijzonder kijkje achter de schermen bij de katten, de honden en natuurlijk de dierenambulance. Als kers op de taart kun je kennis maken met het Vogelasiel en de vrijwilligers binnen de kittenopvang.

‘Hap uit je bed!’ in de Bibliotheek LocHal

Op zaterdag 7 oktober komt de theatervoorstelling ‘Hap uit je bed!’ in de Bibliotheek LocHal. De voorstelling begint om 14:00 uur en eindigt om 15:00 uur. De entree is volledig gratis en het is een echte familievoorstelling! Isa en Niek zijn helemaal klaar om te gaan slapen, tot plotseling het nachtlampje vanzelf aangaat, het kussen kwispelend wegrend en de tandenborstel achter ze aankomt! Samen springen ze op het matras en varen ze samen weg. Ben je klaar voor het grootste avontuur dat je zelf kunt verzinnen?

Bokken om de kerk in de Stadhuisstraat

Bierliefhebbers opgelet! Op zaterdag 7 oktober keert Bokken om de Kerk terug in de Stadhuisstraat. Deelnemende zaken zijn Stadscafé Brick, Café Peanuts, Café de Wijn en Café van Horen Zeggen. Voor €17,50 schaf je een stempelkaart aan en geniet je bij de vier zaken van een bokbiertje en een hapje. Uiteraard wordt er voor de muziek gezorgd. Een gezellige middag uit met vrienden en familie dus! Geen liefhebber van bokbieren? Uiteraard kun je er ook een ander lekker biertjes, wijntjes of frisjes scoren!

Zondag 8 oktober

Pathé Kleuterbios: Paw Patrol The Mighty Movie

Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de PAW Patrol-pups superkrachten en veranderen ze in De Megapups! Voor Skye, het kleinste lid van het team, zijn haar nieuwe krachten een droom die uitkomt.Het verhaal krijgt een andere wending als aartsvijand van de pups burgemeester Humdinger uit de gevangenis ontsnapt en samen met een gekke geleerde de superkrachten van de pups probeert te stelen. Nu het lot van Avonturenstad op het spel staat, moeten de Megapups de superschurken zien te stoppen voordat het te laat is, en Skye zal moeten leren dat zelfs de kleinste pup het grootste verschil kan maken.

Double O Seven – The Music from James Bond in Concertzaal Tilburg

Op zondag 8 oktober 2023 verzorgt Orkest Orventus in de Concertzaal Tilburg een concert, getiteld “Double O Seven”. Het concert staat volledig in het teken van de muziek uit de beroemde filmreeks rondom geheim agent James Bond. Samen met professionele zangers brengt Orventus alle beroemde melodieën uit de films tot een verrassende productie. Waar Orkest Orventus, als ambassadeur van de originele blaasmuziek vaak vernieuwende en originele composities programmeert, wordt deze keer het publiek vooral getrakteerd op een origineel totaalconcept, waar de prachtige filmmuziek uit de beroemde films de hoofdrol vertolkt.

Tilburg Trappers – Hannover Scorpions

Een thuiswedstrijd van Tilburg Trappers is een fantastisch uitje. Een wedstrijd van Tilburg Trappers zit namelijk vol met snelheid, ijs, flinke body checks en veel meer! Rondom de wedstrijd is er weer van alles georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een drankje doen in de Biergarten en kun je natuurlijk ook een lekker hapje nuttigen: er is altijd wel iets te toen bij Tilburg Trappers!

Uit-agenda

Benieuwd naar meer uittips dit weekend of de komende weken? Neem dan vooral een kijkje in onze uit-agenda!