Nieuws

Let op! Dit artikel is al 166 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Weekendje weg? Check hier waarom een bezoekje aan Noord-Brabant een goed idee is!

Is het tijd om er eventjes uit te gaan met het gezin, familie of juist met vrienden? Begrijpelijk, vooral als straks de maatregelen een stuk minder beperkingen opleveren. Dan is het een goed idee om een huisje te huren in Noord Brabant. Genieten vanuit van de cultuur, historie en de natuur! Maar wat valt er eigenlijk te beleven tijdens zo een weekendje weg in Brabant? Kies je voor een vakantiehuis op een vakantiepark? Ook dan is het wel fijn om wat te gaan ontdekken van de provincie.

Geschreven door en bijdrage van: Lequal

Met familie en vrienden op pad

We hebben een aantal categorieën waar we het een en ander toelichten. Lees hieronder verder!

Vrijetijdsparken

Er is veel te beleven in Noord Brabant op het gebied van vrije tijd! Denk bijvoorbeeld aan een dag genieten van de sprookjes in het mooiste attractiepark van Europa, de Efteling. De wereld waar sprookjes tot leven komen en genieten kunt van de mooiste attracties, zoals de Baron 1898, Symbolica, Villa Volta en Max & Moritz of de vele kinderattracties die aanwezig zijn.

Liever de Big Five spotten in Safaripark Beekse Bergen? In dit safaripark kun je jouw eigen safaritocht organiseren, namelijk in de auto! Ook kun je een boot- en bussafari doen of ga je liever wandelt de dieren bekijken. Dit prachtige dierenpark geeft je een echte safari experience.

De natuur

Noord Brabant staat ook bekend om de prachtige Nationale Parken die het bezit. Maak heerlijke wandelingen, fietstochten of met de mountainbike voor meer uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan Loonse en Drunense Duinen, Maasduinen, De Biesbosch en De Groote Peel. Ieder park heeft zo haar eigen kenmerken:

 • Loonse en Drunense Duinen: is een van de grootste stuifzandgebieden van Europa. Het landschap van dit Nationaal Park is kenmerkend voor de Brabantse zandgronden en heeft een grote verscheidenheid aan planten en dieren.
 • Maasduinen: Vergelijkbaar aan de Loonse en Drunense Duinen. Een afwisseling van een stuifzandgebied en bossen. In het midden ligt een prachtig meer waar allerlei vogels te vinden zijn.
 • Biesbosch: bestaat uit grote rivieren en kreken, moerasbossen, grienden en rietvelden. De Biesbosch ontstond rond de 15e eeuw door een watersnoodramp, de Sint-Elisabethsvloed. Het is een van de grootste en belangrijkste zoetwatergetijdengebieden van Europa.
 • De Groote Peel: biedt een afwisselend landschap met vennen, ontoegankelijke veenmoerassen, open heideterreinen en bossen. Voor echte vogelliefhebbers is dit “The place to be”. Ondanks de relatief geringe oppervlakte is De Groote Peel een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa.

Cultuur

Tijdens je een weekendje Brabant kun je heel goed terecht bij de locals. Op die manier ervaar je de Brabantse gastvrijheid. Ook Brabant staat in teken van uniek en lekker eten! Zo zijn er tal van restaurants bijna alle prijscategorieën. En maar liefst 25 Michellinsterren. In de lokale restaurants kun je proeven aan de heerlijke streekproducten! Laat je verrassen en geniet van de culinaire hoogtepunten, want op deze manier ontdek je de Brabantse gezelligheid!

Ter aanvulling, enkele typische Brabantse lekkernijtjes die je overal terug ziet komen:

 • Friet (geen patat, dat bestaat hier niet)
 • Worstenbroodjes
 • Balkenbrij
 • Asperges, maar wel op de Brabantse wijze gemaakt
 • Broodje Jantje
 • Tilburgse verleiding
 • Schrobbelèr
 • Bossche Bol

Weekendje weg boeken?

Nederland heeft veel te bieden, want elke provincie zit vol met verrassingen en schoonheden. Zo ook Noord Brabant. Of je nu liever op een commercieel groot vakantiepark wilt vertoeven of liever dichtbij de natuur in een vakantiehuis van een particuliere eigenaar die graag haar gasten wilt verwennen en ze wijzen op de mooiste plekjes en to-do’s van de provincie. Wacht niet langer en boek je vakantiehuis in Brabant snel!