Nubische giraffe geboren op de savannes van Safaripark Beekse Bergen

Nubische giraffe
Op de savannes van Safaripark Beekse Bergen is weer een prachtig dier geboren! Namelijk een Nubische giraffe. Dit is één van de meest bedreigde ondersoorten van de giraffe. Lees snel verder.

Shanna

Het kalfje, dat de naam Shanna heeft gekregen, maakt het goed. “Moeder Thejuli is ervaren en doet het dan ook super met Shanna. We hebben haar al goed zien drinken”, zegt hoofd dierverzorger Rolf Veenhuizen. De video van de giraffe bekijk je hier:

 Voorlopig verblijven Theluji en Shanna in het binnenverblijf vanwege de weersomstandigheden. “De bezoekersruimte van dit verblijf gaat elke dag een uurtje open, zodat bezoekers onze nieuwste aanwinst kunnen zien”, aldus Veenhuizen.

Ontbossing

De Nubische giraffe komt voor op savannes in Afrika. Deze diersoort wordt bedreigd doordat hun leefgebied steeds kleiner wordt. Dit komt onder meer door ontbossing. Daarnaast wordt er op de Nubische giraffe gejaagd.

Meer dieren

Naast deze Nubische giraffe zijn er onlangs ook een okapi, kirks dikdik, een kroonkraanvogel en cheetawelpjes geboren. Ga dus snel naar Safaripark Beekse bergen om deze dieren te zien!

Bezoeken?

Zin om een dagje Safaripark Beekse Bergen te bezoeken? En vind je het ook leuk om binnenkort naar de Efteling te gaan? Dan hebben wij een mooie tip: de combitickets van Citymarketing Tilburg. Voor een bezoek aan beide parken betaal je samen €60,-. Daarmee profiteer je van een korting van €12,- per combinatieticket. De tickets zijn te bestellen via deze website. Ben jij benieuwd naar verdere ontwikkelingen in Safaripark Beekse Bergen en de Efteling? Lees dan dit artikel.