Weer topklassering voor Tilburg Ten Miles

wegwedstrijd

Als enige wegwedstrijd in Noord-Brabant staat de CZ Tilburg Ten Miles opnieuw hoog in de wereldranglijsten van de IAAF over 2018. Zowel bij de mannen als de vrouwen scoort het Tilburgse topevenement hoog met de toptijden die gerealiseerd zijn.

De 10 kilometer

Wekelijks vindt wel ergens op de wereld een wegwedstrijd over 10 kilometer plaats, de meest gelopen afstand voor topatleten, maar ook voor recreanten. Met de Tilburg Ladies Run 10 K scoort de TTM al jarenlang goed en behaalde al  diverse keren de nummer 1 positie. Die is voor 2018 voorbehouden aan de Keniaanse Brigid Kosgei die op 31 december in Madrid 29.54 realiseerde. Tilburg als wedstrijd staat achter Madrid en Praag derde op deze ranglijst. Individueel was de tijd van de Keniaanse Agnes Tirop 30.50 goed voor de 7e plaats. De Ethiopische Tsehay Gemechu neemt met haar 31.07 in Tilburg de elfde plaats in op de wereldranglijst 2018.

De 10 miles

Bij de mannen staan de in Ras Al Khaimah in de Arabische Emiraten gerealiseerde (tussen)tijden op de eerste plaatsen. Met de Keniaan Bedan Karoki met 44.46 over 10 mijl als snelste. Dan volgt de Damloop van Amsterdam naar Zaandam. Met zijn in Tilburg gerealiseerde 45.23 staat de Keniaan Rodgers Chumo, ook wel aangeduid als Rodgers Kwemoi, op de vijfde plaats. Op de geschoonde ranglijst waarvoor de evenementen in de Emiraten en de Damloop (een A naar B wedstrijd) niet meetellen staat Kwemoi op de eerste plaats! Met de 45.47 van Noah Kipkemboi heeft Tilburg nog een tweede atleet in de mondiale top tien.

In 2019 zal het hardloopevenement CZ Tilburg Ten Miles met internationale topdeelname op zondag 1 september plaatsvinden. Een dag eerder wordt een groots opgezette wandeltocht over diverse afstanden gehouden.