Welke Tilburger verdient er volgens jou een lintje?

Het is een bijzondere en eervolle traditie: mensen die een koninklijke onderscheiding ontvangen. Die krijg je namelijk niet zomaar. Mensen met bijzondere verdiensten voor de samenleving kunnen in aanmerking komen voor zo’n lintje. Iedereen kan een ander voorstellen voor deze blijk van waardering. 

Een verzoek indienen

De meeste onderscheidingen worden toegekend tijdens de algemene gelegenheid ofwel lintjesregen op 26 april. Verzoeken voor de lintjesregen van 2018 moeten 1 juli 2017 bij de burgemeester zijn ingediend. Het is ook mogelijk om in de loop van het jaar een verzoek voor een onderscheiding in te dienen. Dat kan bij een bijzondere gelegenheid, zoals een jubileum of een afscheid. In dergelijke gevallen moet een verzoek minstens 5 maanden voor de datum van eventuele uitreiking bij de burgemeester zijn ingediend.

Zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de meest uiteenlopende zaken. Dit gebeurt vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Iedereen die zo iemand kent kan hem of haar voorstellen voor een onderscheiding. Meer informatie staat op de website www.lintjes.nl. Voor vragen, neem contact op met de medewerkers Kabinet en Representatie van de gemeente Tilburg via telefoonnummer 013 – 542 92 98 of via e-mail onderscheidingen@tilburg.nl.