Welkom bij Kinderstad: Eén organisatie voor kinderopvang en primair onderwijs

Vanaf 1 december 2023 gaan Opmaat groep (onderwijs) en Opmaat Kinderopvang als één organisatie verder onder de naam Kinderstad. Bij Kinderstad bieden we kinderopvang en primair onderwijs aan voor ieder kind. Bij Kinderstad is iedereen welkom! 

Kinderstad is een maatschappelijke organisatie voor kinderopvang en primair onderwijs. We investeren in de ontwikkeling van kinderen, overal waar dat nodig is. Zonder winstoogmerk. Daarmee staan we voor gelijke kansen voor alle kinderen in de maatschappij.

We doen het samenWe verbinden onze veertien kinderopvanglocaties en zestien basisscholen vanuit een openbaar en maatschappelijk karakter. Bij Kinderstad kunnen kinderen naar de kinderdagopvang, peuteropvang, basisschool en buitenschoolse opvang in Tilburg, Oisterwijk, Moergestel en Hilvarenbeek. Door een nog intensievere samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs gaat Kinderstad werken vanuit één visie. Zo kunnen professionals werken aan ontwikkeling en kwaliteit en aan een doorgaande ontwikkel- en leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. 

Gevarieerd aanbod 

De kinderopvanglocaties en openbare basisscholen behouden binnen Kinderstad alle ruimte voor hun eigenheid. Dit zorgt voor een gevarieerd locatieaanbod waarin elk kind de kans krijgt zijn of haar vaardigheden te ontdekken. Zo vind je bij Kinderstad zowel kleinschalige kinderopvang, sport- en creatieve bso’s als basisscholen in de stad en in een dorp. Op de kinderopvanglocaties en basisscholen van Kinderstad groeien kinderen én medewerkers tot de mooiste versie van zichzelf.

Veelbelovende toekomstDeze fusie biedt naast nieuwe perspectieven voor kinderen, ook mogelijkheden voor pedagogisch professionals en leerkrachten van Kinderstad. De samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs creëert uitgebreidere loopbaan- en ontwikkelingsmogelijkheden.Meer informatie over de organisatie Kinderstad en een overzicht van alle kinderopvanglocaties en basisscholen vind je op www.bijkinderstad.nl