WereDiaan Maikel Brekelmans topscoorder aller tijden

Were Di Tilburg Heren 1-hockeyer Maikel Brekelmans (32) scoorde afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen de Amstelveens club MYRA zijn 152ste doelpunt. Hiermee verbreekt hij het clubrecord dat op naam stond van Koen van der Velden.

Hockey carrière

Brekelmans kent een lange historie bij Were Di Tilburg. Hij begon al jong met hockey en doorliep de hele jeugd bij Were Di. Daarna is Maikel gaan spelen bij Heren 1. Regelmatig staan er scouts van grote clubs langs het veld. Maikel kiest uiteindelijk voor Oranje Zwart. Hij is ook nog geselecteerd geweest voor het Nederlandse veldhockeyteam, maar helaas viel Maikel op het laatste moment af. Wel heeft hij mogen invallen vanwege een blessure van een Oranje-speler en heeft toen zijn enige cab behaald. In de winterstop maakte Maikel deel uit van de selectie van het Nederlands zaalhockeyteam.

Spilfunctie

Na vier seizoenen Oranje Zwart besluit Maikel om terug te keren bij Were Di Tilburg, waar hij nu nog steeds uitkomt voor Heren 1. Ondanks het feit dat verschillende clubs uit de hoofdklasse hun interesse kenbaar maken aan Maikel, geeft hij de voorkeur aan overgangsklasser Were Di.

Brekelmans: “Zolang ik het fysiek kan bijbenen, blijf ik bij Were Di Heren 1 spelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik mijn kennis kan overdragen aan de volgende generatie. Dat doe ik o.a. als trainer van MA1 en als lid van TC Jeugd. Were Di Tilburg is en blijft mijn club en ook na mijn Heren 1-carrière zal ik me blijven inzetten voor deze club.”