Wereld Yoga Dag: op deze plekken in Tilburg spendeer je deze dag het best

Wereld Yoga Dag vindt ieder jaar op 22 februari plaats. Op deze dag wordt er stilgestaan bij de mensen in nood, waarvan de mensenrechten geschonden worden. Een moment waarop yogaleraren en yogi’s hun positieve energie richten op de mensen in de wereld die het het meest nodig hebben. Wil jij weten waar je heerlijk tot rust kunt komen? Lees dan snel verder. 

#1: Zen.nl Tilburg

Volg een meditatie- of zencursus, wordt opgeleid tot zenleraar of volg een gratis proefles. Er is alle mogelijkheid om yoga op jouw eigen niveau te doen. Zen.nl Tilburg geeft al ruim vijftien jaar meditatiecursussen, trainingen en workshops. De lessen zijn gebaseerd op de eeuwenoude Zen-filosofie en vertaald naar het moderne, dagelijkse leven. Bij Zen.nl Tilburg staat het trainen van aandacht en bewustwording centraal. Dat maakt je mentaal sterker en geeft je meer voldoening in wat je doet. Een goede locatie om heerlijk tot rust te komen.

#2: Het Zonnelicht 

Het vinden van ons innerlijk licht staat centraal bij Het Zonnelicht. Met een meditatiehuis, bamboetuin en theehuis met theetuin is het een yogaschool met diverse mogelijkheden. Kies voor een zonnelicht-dag of volg een van de andere aangeboden activiteiten. Het Zonnelicht biedt een gevarieerd aanbod op het gebied van meditatie, mindfulness, non-dualiteit, Oosterse bewegingsvormen, sjamanisme,  yoga en meer.

#3: Yogacentrum Tilburg 

Stap binnen bij deze gezellige studio waar rust en ontspanning centraal staat. Er worden yogalessen, pilates en reformerlessen aangeboden. Ook is er twee keer per week de mogelijkheid om deel te nemen aan een les zwangerschapsyoga. Je zit bij deze yogastudio nergens aan vast want alle abonnementen zijn maandelijks opzegbaar!

#4 Yoga013

Bij Yoga013 kun je yoga beoefenen onder professionele begeleiding waarbij je je zelfstandige beoefening kunt ontwikkelen. Het lesaanbod richt zich op klassieke vormen van yoga en bestaat uit Ashtanga, Mysore, Vinyasa, Hatha, Gentle Flow, Restorative en Yin. Zowel beginnende als gevorderde yogi’s krijgen bij Yoga013 persoonlijke aandacht. Benieuwd naar de ervaringen bij Yoga013? Lees dan vooral hun blog.

Wereld yoga dag

Wereld Yoga Dag (World Yoga Day) moet niet verward worden met de Internationale Yoga Dag, die dag is meer gericht op de gezondheid van je eigen lichaam en geest. Internationale Yoga Dag is bedacht door de Verenigde Naties. Het idee van Wereld Yoga Dag ontstond juist in Berlijn bij Samira Radsi, een Duitse yogalerares. Met haar World Yoga Day wil ze de kracht van yogi’s over de hele wereld benutten om slachtoffers van de schending van mensenrechten te helpen. Ze nam contact op met yogascholen over de hele wereld om te kijken hoeveel van hen interesse hadden om deel te nemen en honderden scholen waren hiertoe bereid. Zo heeft Wereld Yoga Dag dus ook Tilburg bereikt.