logo

Wereldboekendag: 10x plekken in Tilburg om een goed boek te scoren!

Op 23 april is het Wereldboekendag. Dit is een dag die jaarlijks wordt georganiseerd door UNESCO ter promotie van lezen, publicatie en auteursrechten. De dag werd in 1995 voor het eerst georganiseerd. Maar waar in Tilburg kun je eigenlijk het beste een goed boek scoren? We zetten wat must-visits op een rijtje. Lees verder.

#1: De Tilburgse bibliotheken

Een inkopper natuurlijk, maar de Tilburgse bibliotheken horen uiteraard in het rijtje te staan. Met een gigantisch aanbod aan boeken kun je hier altijd leuke en interessante boeken lenen over elk onderwerp denkbaar. Voordeel: je hoeft ze niet aan te schaffen. De Tilburgse bibliotheken vind je hier:

  • LocHal
  • Heyhoef
  • Wagnerplein
  • Berkel-Enschot
  • Udenhout

Meer informatie over de Tilburgse bibliotheken vind je op deze website. Onze tip: de LocHal. Dit prachtige gebouw is alleen door de architectuur en inrichting je bezoek al meer dan waard.

#2: Gianotten Mutsaers

In de Tilburgse binnenstad vind je boekhandel Gianotten Mutsaers. Een prachtig familiebedrijf met een schitterende winkel in het vernieuwde gedeelte van de binnenstad. Ze hebben een groot aanbod in boeken en daarnaast ook een boekencafé. Hier geniet je van een heerlijke kop koffie, gebakje of iets anders lekkers te knabbelen.

#3: Boekhandel Livius

Het mooiste gebied in Tilburg is waarschijnlijk het Dwaalgebied. In dit gebied vind je ook Boekhandel Livius. Deze boekhandel vond zijn oorsprong in 1975 en is nog steeds actief in de Nieuwlandstraat. Ga vooral een kijkje nemen bij deze zelfstandige, literaire boekhandel. Ook voor kinder- en jeugdboeken hebben ze een mooie collectie.

#4: Tweedehands boekenwinkel Boekenschop

In Tilburg-west (nabij de HEMA op de Westermarkt) vind je tweedehands boekenwinkel Boekenschop. Je kunt hier vanzelfsprekend terecht voor tweedehands boeken. Ook kun je er boeken inleveren die je zelf in je kast hebt liggen en niet meer hoeft te lezen. Overigens draait deze winkel op vrijwilligers. De opbrengst van de winkel gaat dan ook naar lokale goede doelen.

#5: Stichting Books 4 Life

Stichting Books 4 Life exploiteert een winkel in tweedehands boeken waarvan de opbrengst voor 90% naar goede doelen gaat. Ze hebben een winkel in de kelder van het Cobbenhagengebouw van Tilburg University aan de Warandelaan 2 in Tilburg. Maar ze hebben ook een webshop waar je boeken kunt bestellen.

#6: De Refter

In de Nieuwlandstraat vind je De Refter. Naast antiek hebben ze ook een grote collectie aan boeken. Ze hebben een collectie van circa 20.000 boeken waar iedere maand nieuwe pareltjes aan toe worden gevoegd.

#7: 63 graden Kookboekenwinkel

Ook op het gebied van kookboeken zit er in de Tilburgse binnenstad een fantastische winkel. Namelijk 63 Graden Kookboekenwinkel in de Willem II-straat. Op zoek naar bijzondere kookboeken? Dan ben je hier te vinden!

#8: Tilburgse Kringloopwinkels

Nog een tip van ons: neem regelmatig een kijkje bij Tilburgse kringloopwinkels. Ook hier vind je vaak mooie parels van boeken.

#9: Boeken rond het Paleis

Geen winkel, maar wel een evenement waar je boeken kunt scoren. Boeken rond het Paleis staat dit jaar op zondag 27 augustus op het programma in de Tilburgse binnenstad.

#10: MeiMarkt

Ook een goede plek om boeken te scoren: de MeiMarkt. Tijdens de grootste nachtelijke markt van Nederland bieden verschillende kraamhouders de leukste boeken aan. Kom daar dus ook een kijkje nemen. De MeiMarkt staat van zaterdag 27 mei t/m zondag 28 mei op het programma.