Wereldrecord 5 km op twee krukken en één been in Tilburg

Michaelrobbert Brans

Er gaat iets bijzonders gebeuren in Tilburg. Michaelrobbert Brans gaat in Tilburg op de atletiekbaan van Attila, het wereldrecord lopen van 5 km op twee krukken en met één been proberen te verbeteren.

Het huidige wereldrecord van 1 uur 4 minuten en 50 seconden staat op naam van Edward Lane Hinnant (USA) en is in 2013 in North Carolina gevestigd. Op zaterdag 25 juni om 12.00 uur gaat hij zijn eerste poging bij Attila wagen.

Michaelrobbert Brans

Michaelrobbert Brans is ambassadeur van de Verbeeten Challenge. Hij mist één been, omdat door kanker in 1995, 1998 en 2001 zijn been in delen is geamputeerd. Op 10 april deed hij als ambassadeur mee tijdens de Verbeeten Challenge, waarbij door 1600 deelnemers ruim 92.000 kilometer is afgelegd. Samen hebben zij het prachtige bedrag van €37.790,- bijeengebracht voor het Verbeeten Instituut. Dit jaar wordt het geld besteed aan een meer patiëntvriendelijke manier van bestralen van hersentumoren.

Voor Michaelrobbert Brans stopt het hier niet mee. In vervolg op dit sportieve evenement van 10 april, gaat hij nog twee uitdagingen aan. De eerste is het verbeteren van het wereldrecord 5 km op 25 juni en de tweede uitdaging is op 16 juli het beklimmen van de Schotse berg Bennevis. Dat betekent 15 uur lopen, 1.330 meter omhoog, op krukken, met één been en een crossXvest.

Michaelrobbert “Wat klein begon is uitgegroeid tot een enorm event. Ik heb met hulp van vele sponsoren een kans om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en revalidatieprojecten van het Revalidatiefonds. Ik daag mezelf hiermee uit en krijg er ontzettend veel energie van. Ik heb het geluk dat ik een enthousiast team om me heen heb die deze uitdaging mét mij wil aangaan.

Eerst het wereldrecord lopen in Tilburg en straks naar Schotland, waar zelfs een drone met me mee gaat vliegen! Het uiteindelijke doel is om €10.000,- bijeen te brengen.”

Wethouder Erik de Ridder

Wethouder Erik de Ridder is enthousiast over alle activiteiten die rondom de Verbeeten Challenge worden georganiseerd. “De inzet van zoveel vrijwilligers en deelnemers is bewonderingswaardig. Ieder vanuit een eigen motivatie met als resultaat een groot geldbedrag voor zo’n goed doel. Daar kunnen we als Tilburg trots op zijn. Michaelrobbert Brans straalt een kracht uit die inspireert. Ik wens hem veel succes bij zijn wereldrecordpoging op 25 juni. Ik daag alle sporters in Tilburg uit om hem om 12.00 uur aan te komen moedigen.”

Meer informatie

Wil je meer weten over de Verbeeten Challenge? Kijk dan op www.verbeetenchallenge.nl of like dit goede doel op Facebook. Alle activiteiten van Michaelrobbert Brans zijn te volgen via www.letsmeetbennevis.com