logo

Werken bij De Mandemakers Groep: “Het voelt hier als thuiskomen”

mandemakers

Foto’s: Jelle Verschuuren

De keukens van De Mandemakers Groep, je komt ze in veel huizen tegen. Voor het bezorgen van al die keukens zijn natuurlijk chauffeurs nodig. Naast chauffeurs die al in het bezit zijn van rijbewijs C of CE, is er ook ruimte voor mensen die dit rijbewijs nog niet bezitten. Al dertig jaar werkt De Mandemakers Groep samen met Verkeersschool Tilburg om de leukste chauffeurs op te leiden. Een van die chauffeurs in opleiding is Platini Dzoumi. Wij spraken Platini over zijn loopbaan bij De Mandemakers Groep.

Platini komt uit Kameroen. Vanwege een familiebezoek bezocht hij in 2017 Breda. Op een gegeven moment zag Platini op Facebook een advertentie van De Mandemakers Groep. “Er zou een banenmarkt in het NAC Stadion in Breda zijn. Ik besloot erheen te gaan en had daar een heel fijn gesprek.”

Examen

Platini begon bij De Mandemakers Groep als bijrijder en is nu bij Verkeersschool Tilburg in opleiding tot chauffeur. “Mijn theorie examen heb ik al gehaald. In juni heb ik mijn praktijkexamen. Spannend vind ik het niet, ik ben goed voorbereid.” Als aankomende keukenbezorger word je gekoppeld aan een ambassadeur, die je het hele vak van keukenbezorger leert. Het gehele inwerktraject bij De Mandemakers Groep duurt vijf tot acht maanden. De enthousiaste medewerkers worden na het behalen van het bezorger certificaat opgeleid tot chauffeur, geheel op kosten van De Mandemakers Groep. Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Verkeersschool Tilburg.

Mandemakers

Verkeersschool Tilburg

Het opleidingstraject van Verkeersschool Tilburg duurt ongeveer zes weken. Bij deze dagopleiding wordt theorie gecombineerd met praktijklessen. Dit traject is volgens Platini fijn: “Je krijgt goede begeleiding en het hele traject wordt door De Mandemakers Groep betaald. De theorie voor het rijbewijs is moeilijk, maar de docenten nemen de tijd voor je en extra uitleg is altijd mogelijk.”

Voordelen

Volgens Platini zitten er een hoop voordelen aan het werken bij De Mandemakers Groep: “Als supporter van NAC Breda heb ik zelfs een seizoenskaart gekregen na mijn deelname aan de banenmarkt. Elke thuiswedstrijd van NAC ben ik aanwezig.” De andere voordelen zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Je bent elk weekend en elke feestdag vrij
  • Je begint de dag om vijf uur ‘s ochtends en je bent weer op tijd thuis
  • Je werkt elke dag met een vaste collega
  • Je krijgt meteen een vast contract
  • Je hebt alle tijd om je werk goed te doen, geen tijdsdruk.
  • Je overuren worden tegen 150 % uitbetaald
  • Je krijgt een jaarlijkse blij-dat-ik-rij-bonus van €1.000,-. Deze loopt na vijf jaar op tot €10.000.-

Familie

Hoe Platini De Mandemakers Groep met één woord zou omschrijven? “Familie. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en ik voel me hier echt thuis. Iedere dag werk je met dezelfde, vaste collega, die je steeds beter leert kennen. Dat is fijn, want je zit heel de dag samen op de vrachtwagen. Je werkt hard, maar er is genoeg tijd om plezier te maken. Juist omdat je hier genoeg tijd krijgt om je werk te doen.”

“Het leuke aan chauffeur zijn, lijkt me dat je iedere dag op avontuur gaat. Je komt in heel Nederland en ziet elke dag nieuwe plekken. Het fijne is dat je iedere dag vóór zes uur ’s avonds thuis bent, dus je hebt dan nog een hele avond voor je liggen. ”

mandemakers

Vacatures

Bij De Mandemakers Groep staan een hele hoop toffe vacatures open. Zo zoekt het bedrijf naar chauffeurs, bijrijders en leerling chauffeurs (BBL).  Als chauffeur heb je de mogelijkheid om drie, vier of vijf dagen per week te werken. Je hoeft daarnaast de vrachtwagen niet zelf in te laden, dit wordt gedaan door magazijnmedewerkers. Ben jij benieuwd wat deze verschillende functies inhouden? Klik hier.

Meer informatie

Solliciteren doe je hier. Iedere donderdag kun je van 15.30 tot 16.30 uur langskomen bij het inloopspreekuur op het hoofdkantoor in Waalwijk (Gragtmansstraat 3). Ook zonder CV! Daarnaast is het ook mogelijk om een proefrit te maken op de vrachtwagen. Hiervoor kun je contact opnemen met recruiter Manon (06-11 45 41 19).