Werken bij Horesca Smulders: ‘Op de wagen heb je de vrijheid’

Horesca Smulders

Hij is de jongste chauffeur in het bedrijf en dat laten zijn collega’s hem ook weten. Maar Bryan Hendriks laat zich niet gek maken. Hij werkt al vanaf zijn 18e bij Horesca Smulders en heeft een aantal jaar geleden tot zijn grote blijdschap zelfs zijn vrachtwagenrijbewijs mogen halen. Dus rijdt hij voortaan zijn ‘eigen’ route, van Goirle tot aan Breda, Eindhoven of Den Bosch geniet Bryan van zijn vrijheid op de wagen.

Ik doe niets liever dan rijden

“Het liefst zit ik de hele dag op de weg. Al vanaf het moment dat ik mijn eerste autorijlessen kreeg, doe ik niets liever dan rijden. Zo hard mogelijk de muziek aan en gaan. Op de wagen heb je vrijheid. Natuurlijk moet je op tijd bij de klant zijn, maar verder hoef je nergens rekening mee te houden.” Toch wilde Bryan als kind geen vrachtwagenchauffeur worden. “Ik wilde altijd de zorg in, maar toen ik op school zat, bleek dat toch niet echt iets voor mij te zijn. Ik had deze bijbaan al en ben eigenlijk steeds meer gaan werken.”

Nu zorgt Bryan ervoor dat de klanten van Horesca Smulders niets te kort komen. Zelfs als hij daarvoor iets extra’s moet ophalen. “Soms is een klant iets vergeten te bestellen of ben je zelf iets vergeten te laden. Dan rijden we even op en neer als dat kan. Daar gaat Smulders over … service.” Behalve service, staat Horesca Smulders volgens de jonge chauffeur voor familie en collegialiteit: “Het is echt een familiebedrijf. De werksfeer is goed, niemand wordt buitengesloten. Je wordt overal bij betrokken.” Bryan heeft op z’n 21e dus al zijn droombaan gevonden. Hoewel… met de vrachtwagen naar het buitenland rijden ziet hij ook wel zitten. “In de Benelux, want ’s avonds wil ik wel weer thuis zijn.”

Werken bij Horesca Smulders

Beschik jij ook over deze eigenschappen om elke dag het beste uit je zelf te halen? Werk jij elke dag met een glimlach op je gezicht? Bekijk dan nu de vacature voor Chauffeur Rijbewijs.