Nieuws

vacatures albert heijn
Let op! Dit artikel is al 661 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Werkgever uitgelicht: Albert Heijn zoekt verkopers, vakkenvullers en caissières

Tijdens de feestdagen wordt er nogal wat gegeten en gedronken en daar moeten natuurlijk behoorlijk wat boodschappen voor in huis gehaald worden! En dat betekent dat Albert Heijn Tilburg het erg druk krijgt en momenteel op zoek is naar extra personeel. Want die boodschappen moeten natuurlijk aangevuld, afgerekend en verkocht worden.

Daarom lichten we deze week Albert Heijn als werkgever uit, ze hebben namelijk twaalf vacatures online staan bij vijf verschillende vestigingen in Tilburg. Daarnaast zoeken de filialen het hele jaar door naar vakkenvullers en ander personeel via de vacaturewebsite van Albert Heijn.

Verkoper Yanique: ‘onderling hebben we het heel erg goed’

Om te weten hoe het is om bij Albert Heijn XL te werken, stelden we verkoopmedewerker Yanique Kolsteren (20 jaar) wat vragen. Ze werkt al drie jaar als verkoper op de afdeling Markthal (delikaas) én loopt sinds kort ook stage bij Tilburg.com. Ideaal voor dit artikel, dachten we zo. Dan kan ze mooi iets vertellen over haar bijbaan.

Yanique werkt naast haar studie op de Rooi Pannen zo’n twaalf uur per week bij AH XL en heeft dit jaar een vast contract gekregen. “Ik vind het contact met de klant heel leuk. Zeker op de verkoopafdeling ben je vaak in gesprek.” En dan nog de gezelligheid met collega’s, want de sfeer is volgens haar ook een groot pluspunt. “Ondanks dat het zo’n groot filiaal is met veel medewerkers, ken ik toch bijna iedereen. Onderling hebben we het gewoon heel erg goed.”

Werktijden en salaris

“Qua uren kun je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent en op welke tijden. Je werkt met een programma waarin je dit kun aangeven. Hierin vind je je rooster terug, kun je vrij vragen of diensten ruilen met collega’s. En als je een keer vrij wilt in het weekend, kun je dat onderling ruilen. En er is eigenlijk altijd wel iemand die kan, dat werkt erg fijn.” Volgens Yanique betaalt het ook eigenlijk best wel lekker. “Beter dan de meeste bijbanen in een kledingwinkel of in de horeca. Op zondag en feestdagen verdien ik 200% en verder krijg je elke drie maanden €75 terug als je boodschappen doet met je persoonlijke bonuskaart.”

Het mag duidelijk zijn, Yanique vindt haar bijbaan eigenlijk best wel een aanrader! “Vooral omdat Albert Heijn gewoon een goede werkgever is. Je hebt veel doorgroeimogelijkheden, naar bijvoorbeeld teamleider.”

AH XL: ‘december is topdruk, dus je moet wel een harde werker zijn’

En we spraken ook nog even met assistent filiaal-manager Ivo Sars van de AH XL over de openstaande functies. Hij vindt het vooral belangrijk dat medewerkers klantvriendelijk zijn. “Een sollicitatiegesprek moet vooral een gezellig gesprek zijn. Je moet wel een makkelijk contact kunnen leggen.” Verder moet je wel volgens Ivo een beetje stressbestendig zijn, een harde werker zijn, vroeg kunnen beginnen of soms lang door kunnen gaan. “In zo’n groot filiaal komt er wel wat anders bij kijken. Zeker in december is er topdrukte in de winkel.” Dat je in december veel beschikbaar moet zijn, is dan ook een must.

Uurloon en rooster

En dan over salaris. Dit is bij alle Albert Heijn winkels hetzelfde. Het precieze uurloon hangt af van je leeftijd, maar is helemaal all-in. Dat betekent dat zoiets als vakantiegeld al in je uurloon zit. Hierdoor verdien je dus meer euro’s per uur. Ivo: “We hebben aan onze jongeren gevraagd wat ze fijner vinden en hebben hiervoor gekozen. Als je bijvoorbeeld veel uren hebt gewerkt in de kerstvakantie, krijg je dat meteen uitbetaald.”

Er werken in totaal zo’n 400 mensen bij de Albert Heijn XL. Wat volgens Ivo niet iedereen verwacht, is dat het een hecht team is waarbij iedereen voor elkaar open staat en bereid is om veel voor elkaar te doen. “En het is gewoon supergezellig, zeker onderling op de afdelingen.”

Openstaande vacatures Albert Heijn Tilburg

Zie jij een bijbaan bij de Albert Heijn wel zitten? Check dan zeker eens onderstaande vacatures bij een filiaal in de buurt!

Check ook eens de website van Albert Heijn voor meer informatie. Solliciteren kan direct via de website van Albert Heijn.

Reageer op dit bericht