Werkzaamheden aan de waterleiding in Tilburg

Van maandag 16 september tot en met vrijdag 20 september verricht Brabant Water werkzaamheden in Tilburg. Het drinkwaterbedrijf van Brabant doet dit om de bewoners van Tilburg steeds het beste water te kunnen leveren.

Wat wordt er gedaan?
Ter voorbereiding op de werkzaamheden voor de verbreding van het Wilhelminakanaal wordt een belangrijke waterleiding tijdelijk buiten gebruik genomen. De komende tijd wordt het water voor een groot aantal inwoners van Tilburg vanuit een andere leiding geleverd. Hierdoor wordt de stroomrichting van het leidingwater gewijzigd en kan er tijdelijk bruingekleurd water uit de kraan komen. Dit ziet er minder fris uit, maar volgens Brabant Water blijft het water van goede kwaliteit en is het niet schadelijk voor de gezondheid.

Voor wie is deze informatie?
Er is gedurende de hele week kans op bruin water in de volgende wijken:
• Reeshof
• Witbrant
• Wandelbos
• Industriegebied Vossenberg

Wat kunt u zelf doen?
Brabant Water raadt inwoners ook aan om geen gebruik te maken de wasmachine, zolang het water nog gekleurd is. In de loop van de dag verdwijnt het bruin gekleurde water. Het is het beste om de kranen in uw huis dan open te draaien. Laat het water doorlopen tot het weer helder is. Dit duurt meestal niet lang. U kunt het beste beginnen met de kraan die het dichtst bij de watermeter is.

Wilt u meer informatie?
Op www.brabantwater.nl vindt u meer informatie over de  werkzaamheden aan ons leidingnet. U kunt ook contact opnemen met het Brabant Water regiokantoor, telefoonnummer 073 683 89 00.