Wethouder Blaauwbroek opent Handbalschool Brabant

Afgelopen zaterdag is de Handbalschool Brabant officieel geopend door wethouder Sport van de gemeente Tilburg Auke Blaauwbroek. Met een ferme worp wist hij een van de talentenkeepsters te verschalken vanaf de strafworplijn. Door deze openingshandeling is Tilburg een regionaal trainingscentrum voor talentvolle sporters rijker.

Talentontwikkeling
Handbalschool Brabant is het handbal talentencentrum voor de regio Noord-Brabant en Zeeland. Het doel van de school is het bevorderen van tophandbal in de regio door het opleiden van talentvolle, jonge handballers en handbalsters in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Zij krijgen wekelijks extra training van ervaren trainers. Via de handbalschool kunnen zeer getalenteerde speler en speelsters ook doorstromen naar de nationale jeugdselecties van het Nederlands Handbal Verbond (NHV).

In een zaal vol jonge talenten prees Bart Erich, voorzitter van de handbalschool, de vele vrijwilligers en trainers die zich belangeloos inzetten voor de school. Technisch directeur van het NHV Sjors Röttger benadrukte de belangrijke rol van ouders en verenigingen bij de talentontwikkeling van jeugdige sporters. Wethouder Blaauwbroek wees op de ambitie van de gemeente Tilburg op het gebied van talentontwikkeling. Het aanbieden van een goede sportinfrastructuur in combinatie met samenwerking met scholen in voorgezet, middelbaar en hoger onderwijs op het gebied van (top)sport en talentontwikkeling is een belangrijk speerpunt voor Tilburg.

De handbalschool is voortgekomen uit de regionale selecties van het NHV. Door een structuurwijziging binnen de sportbond zijn deze selecties overgegaan in de Handbalschool Brabant, waarbij de focus op talentontwikkeling is gebleven. Inmiddels zijn de selectierondes afgerond en zijn de verschillende groepen gestart met de reguliere trainingen.