Wie heeft het schonste stròtje of gaafste geveltje van Tilburg?

Woon jij in het schonste stròtje? Heb jij het gaafste geveltje, bontste balkonnetje of mooiste boomtuintje? Dan kun je ook dit jaar weer mee doen met de verkiezing voor het mooiste en groenste straatje van Tilburg, georganiseerd door stichting opGroeneVoet. 

Foto: Schonste Stròtje – winnaar van 2015: Dionyssiusstraat

Na een succesvolle eerste editie in 2015 probeert de stichting ook dit jaar de stad weer groener en mooier te krijgen. Met leuke prijzen als beloning hoopt opGroeneVoet zoveel mogelijk Tilburgers aan het tuinieren te krijgen. Na inschrijving voor de verkiezing kan er door de jury en het publiek worden gestemd op het mooiste plekje van 2016.

Naast de titel en prijzen heeft het groen maken van Tilburg meerdere voordelen. Zo helpt het volgens Janneke de Vries van opGroeneVoet tegen hittestress in de stad, wordt de uitstraling van Tilburg verbeterd en voelen bewoners zich veiliger. Ook oogt de stad schoner en word je er simpelweg vrolijker van.

De prijzen

Het straatje met de meeste stemmen wint €250,- voor verdere beplanting of decoratie. De juryprijzen worden uitgedeeld door de Tilburgse bloempotfabrikanten Capi Europe voor ‘t Schonste Stròtje, en Elho voor ‘t Bontste Balkon. Het Gaafste Geveltje kan een Eetbare Wand winnen. De feestelijke titel- en prijzenuitreiking wordt 17 juli gevierd met een picknick op De Buurtcamping Tilburg.

Meedoen

Tot 15 juni kun je jouw straat, tuin, gevel, balkon of boomtuin opgeven voor de verkiezing. Wil je weten wat je zelf kunt doen om de stad groener te maken? Bekijk dan eens de website van ’t Schonste Strotje. Daarop staat precies wat je als burger zelf wel of niet mag doen.

2015

De Dionyssiusstraat won in 2015 de juryprijs vanwege het hoog pittoreske gehalte met potten, bankjes en gezellige acties in de straat. De publieksprijs ging naar woonzorgcentrum de Bijsterstede door de metarmorfose die de gemeenschappelijke tuin had ondergaan met dierenhotels, bloembakken en als gevolg van een mooie samenwerking tussen bewoners, personeel, bezoekers en de buurt