Wielrennen & netwerken: Tilburgse ondernemer lanceert zakelijk platform voor wielrenners en mountainbikers

pedalpact.cc

Heb jij een eigen bedrijf? Of ben je zakelijk actief? En vind je het leuk om te gaan wielrennen of mountainbiken? Dan hebben wij een tip voor je! De jonge Tilburgse ondernemer Daan Walet heeft namelijk recent een nieuw zakelijk platform voor wielrenners en mountainbikers gelanceerd: pedalpact.cc. Met een webapplicatie wil het platform het voor sportieve fietsers uit de regio Tilburg gemakkelijker maken om op de racefiets of mountainbike je zakelijk netwerk te vergroten. Lees snel verder.

Hoe het werkt? Heel simpel. Je plant online je fietsrit in en nodigt andere gebruikers uit. Zo kun jij tijdens het wielrennen of mountainbiken nieuwe potentiële klanten of partners leren kennen. Daarnaast kun je tijdens het netwerken genieten van de mooie omgeving van Tilburg en ben je lekker in beweging. Oftewel: sporten en werken tegelijk.

Tilburgse zakelijke wielercommunity

De nieuwe webapplicatie van pedalpact.cc is onlangs gelanceerd. De wortels van het platform liggen in ons eigen Tilburg. Daarom heeft het platform besloten om de community vanuit de thuisbasis – Tilburg dus – uit te bouwen. Inmiddels vind je in en rondom Tilburg al ruim vijftig fietsers om mee te netwerken. Ook buiten Tilburg is het platform al actief: in heel Nederland zijn maar liefst 250 leden actief.

Eigenaar Daan Walet ziet zijn platform als gat in de markt. “Iedereen heeft het druk. Dus als je tijdens je fietskilometers ook je zakelijk netwerk kunt vergroten, sla je twee vliegen in één klap. Doordat je via ons platform van tevoren ziet wie meefietst, kun je precies aansluiten bij de ritten die jou interessant lijken. Zo wordt netwerken niet alleen leuker, maar pluk je er hopelijk ook meer vruchten van.”

Daan gaat verder. “Ik ben pedalpact.cc gestart vanuit mijn eigen ervaringen. Vlak nadat ik afstudeerde aan de Universiteit va Tilburg, startte ik met freelance marketingwerk. Als jonge ondernemer vond ik zakelijk netwerken soms uitdagend. Op de fiets heb je altijd wat om over te praten.”

Voorlopig gratis

Zakelijk netwerken wordt natuurlijk pas interessant als er daadwerkelijk een netwerk is. Daarom heeft pedalpact.cc besloten om het lidmaatschap tijdelijk gratis te maken. Dit blijft zo totdat er voldoende leden zijn. Naar verwachting zal pedalpact.cc het lidmaadschap van het zakelijk netwerk omtrent 2022 betaald gaan maken. Daar word je uiteraard – als je aansluit op het netwerk – tijdig over geïnformeerd. Het lidmaatschap zal vanaf 2022 zo’n €120,- per jaar (€9,99 maandelijks) gaan kosten. Leden die zich nu aansluiten, krijgen voor die tijd een exclusieve korting aangeboden.

Hoe werkt het?

Heel simpel! Iedere gebruikers heeft een eigen profiel op het platform. Met een paar kliks plan je vervolgens je eigen zakelijke fietsrit in op een plek, locatie en tijd naar keuze. Vervolgens nodig je fietsers uit die jij interessant vindt of sluit je aan bij een bestaande rit. Deze ‘pacts’ komen vervolgens allemaal netjes in je agenda te staan. Door te zoeken en filteren kun je precies de specifieke persoon vinden waarnaar jij op zoek bent. Het platform werkt in alle webbrowsers op mobiel en pc. “In de toekomst willen we ook graag een app bouwen. Maar we focussen ons eerst op het uitbreiden van de community,” aldus Daan.

Meer informatie

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij je zakelijk netwerk vergroten op de racefiets of mountainbike? Neem dan een kijkje op de website en plan je zakelijke fietsrit in. Registreren is zoals gezegd tijdelijk gratis. Ook kun je ze volgen op Facebook en Instagram voor actuele ontwikkelingen.

pedalpact.cc