Wij stuurden 3 Tilburgers naar (voor hen) onbekende voorstellingen en zo pakte dat uit!

onbekende voorstellingen

Cabaretiers zoals Theo Maassen, Najib Amhali en Ronald Goedemondt kennen we allemaal wel. En ook met muzikanten als Ilse Delange, Waylon en Herman van Veen zijn we vrij bekend. Maar wist je dat je in Tilburg ook ontzettend kunt genieten van minder bekende theatermakers, cabaretiers, dansgroepen en musicalgezelschappen? Wij stuurden daarom drie Tilburgers naar (voor hun) onbekende voorstellingen bij Theaters Tilburg. Lees hieronder hoe dat uitpakte!

Wil je zelf ook een keer naar een verrassende voorstelling? Van een artiest waar je misschien nog nooit van gehoord hebt? Check dan even het programma van Theaters Tilburg online. En lees hier welke tips wij geven voor de maand december.

Elske – cabaretière Daniëlle Schel

Elske is 24 jaar en schrijft momenteel haar scriptie voor de master human resource studies op Tilburg University. Ze is sportief, turnt drie keer per week, en houdt verder van reizen. Ze is nog nooit naar het theater geweest. Omdat dans en cabaret haar het meeste aanspreken, kiest Theaters Tilburg de voorstelling ‘Patroon’ voor haar uit. Het debuut van cabaretière Daniëlle Schel.

 • Als je zelf had mogen kiezen, was je dan ook naar Daniëlle Schel gegaan?

“Ik denk dat ik dan eerder een artiest had gekozen waarvan ik de naam al kende. Ik had namelijk nog nooit van Daniëlle gehoord! Van te voren heb ik haar nog even opgezocht op Google en YouTube en ik was vooral heel benieuwd toen ik naar de voorstelling ging.”

 • Wat vond je achteraf van de voorstelling?

“Leuker dan verwacht! Bij aanvang van de voorstelling was ik een beetje sceptisch omdat de gemiddelde leeftijd van het publiek wat hoger lag. Ik wist daarom niet zo goed of het iets voor mij zou zijn. Maar binnen no-time werd het duidelijk dat de voorstelling van Daniëlle vooral op onze doelgroep gericht was.”

 • Wat vond je verrassend aan de voorstelling?

“We zaten in een kleine zaal en Daniëlle zorgde voor veel interactie. Hierdoor bleef je van begin tot einde betrokken. Ik zou de voorstelling dan ook zeker aanraden.”

 • Zou je vaker voorstellingen proberen die ‘buiten je comfortzone’ liggen?

“Ja, misschien wel. Ik vond het leuk om zo verrast te worden door een voor mij totaal onbekende voorstelling. Anders was ik niet naar deze voorstelling gegaan en het heeft mij heel positief verrast!”

Sidney – Scapino Ballet Rotterdam

onbekende voorstellingen

Sidney (rechts op foto) is 49 jaar, werkt in de horeca en houdt van fietsen en trimlopen. In tegenstelling tot Elske, is hij al regelmatig naar het theater geweest. Zijn favoriete genres zijn musical, dans en muziek. Theaters Tilburg kiest dan ook de dansvoorstelling ‘Cathedral’ voor hem uit van Scapino Ballet Rotterdam.

 • Als je zelf had mogen kiezen, was je dan ook naar het Scapino Ballet gegaan?

“Nee, eigenlijk niet. Ik ken het dansgezelschap wel, omdat ik zelf op de Fontys dansacademie heb gezeten in de jaren ’90.”

 • Wat was je verwachting van de dansvoorstelling van te voren?

“Ik weet van vroeger dat het Scapino Ballet bekend staat om hun indrukwekkende voorstellingen. Ik was dan ook zeker benieuwd of dat nog steeds het geval is.”

 • Wat vond je achteraf van de voorstelling?

“Indrukwekkend… wat een klasse! Het meest verrassend vond ik wel het live-orkest en de live zang. Ik zou de voorstelling dan ook zeker aanraden aan anderen. En geef als tip: interpreteer de voorstelling naar je eigen visie.”

 • Zou je vaker voorstellingen proberen die ‘buiten je comfortzone’ liggen?

“Dat is wat ik altijd vanuit de dansacademie heb meegekregen. Dus ja, zeker!”

Stephan – cabaretier Edson da Graça

Stephan is pas 20 jaar oud en werkt voor de wereldwijde voorraad en transport van Fujifilm. Hij is vrij creatief en houdt onder andere van tatoeëren, tekenen en muziek maken. Hij gaat zelden naar het theater, maar heeft zelf wel eens op het podium van de Schouwburg gestaan met een eigen modeshow. Qua genre is hij gek op cabaret. Vandaar dat Theaters Tilburg een voorstelling van cabaretier Edson da Graça voor hem heeft uitgekozen.

 • Als je zelf had mogen kiezen, was je dan ook naar Edson da Graça gegaan?

“Als ik naar het theater ga, is het voor cabaret of stand-up comedy. Ik had nog nooit van Edson gehoord, maar ik heb me stuk gelachen… Echt een aanrader.”

 • Wat was je verwachting van te voren?

“Ik dacht eerst dat het in de grote zaal zou zijn, maar het was in de Studio en dat was stiekem nog wel leuker.”

 • Wat vond je achteraf van de voorstelling?

“Heerlijk! Als hij weer in de buurt is, ga ik er weer naartoe. Ik zat lekker vooraan in de kleine zaal, dus de voorstelling voelde heel persoonlijk. Zijn persoonlijkheid vond ik het meest verrassend.”

 • Zou je vaker voorstellingen proberen die ‘buiten je comfortzone’ liggen?

“Ik zou het wel vaker doen, maar ik heb wel echt een trigger nodig. Bijvoorbeeld iemand die mij erover vertelt, een goede poster of een reclame.”