Wijn drinken in Tilburg: 8 hotspots en hun topwijnen

wijn

Wie kan er niet genieten van een heerlijk wijntje? Wij namelijk wel! Rood, wit of rosé; we lusten er wel pap van. We hebben de leukste plekken om wijn te drinken voor je op een rijtje gezet. 

Hotspots voor een heerlijk wijntje

Wijnbar Cru

Wie zeker niet in het rijtje mag ontbreken is Wijnbar Cru. Voorheen zat hier een andere wijnbar en sinds vier maanden zijn Thomas Deliën en Nick Mollen de gelukkige eigenaren. Het is een plek waar je gezellig van een goed glas wijn kunt genieten in een sfeervolle omgeving met lekkere muziek. Ook leuk om te vermelden is dat er vele soorten en smaken wijn op de kaart te vinden zijn voor diverse prijzen. De borrelkaart biedt lokale lekkernijen uit het Dwaalgebied, zoals kaas van de Kaaszaak, hammen van Slagerij Van Hest en zuurdesem tosti’s van Pig & Rye. Het interieur bij Cru is verzorgd door Benchmark Design, het interieurbedrijf in de Nieuwlandstraat.

  • Locatie: Heuvelstraat 139
  • Topwijnen: Germano d’Angelo Barolo uit Piemonte, Italie (2009) en Guru Branco Wine & Soul uit Douro, Portugal (2016)

wijnbar-artikel-cru

Eethuis Twintig

In de Piushaven vind je Eethuis Twintig. Het gevoel van thuis, lekker jezelf kunnen zijn en genieten met vrienden en familie, dat is waar Eethuis Twintig voor staat. Wij kunnen geen beter gevoel bedenken om een lekker glas wijn te drinken. De wijnen per glas zijn ingedeeld in vier categorieën: fresh, spicy, mellow en rich. Ook zijn er verschillende wijnen die je alleen per fles kunt bestellen, een mooie Amarone, of een lekkere Riesling. Binnen afzienbare tijd ondergaat de locatie een verbouwing om het een echte ‘wijnbar’ uitstraling te geven.

  • Locatie: Piushaven 20b
  • Topwijnen: Amarone della Valpolicella, Riesling `Der Wurzelechte’

wijnbar-artikel-2

RAK

Ga zeker eens een kijkje nemen bij het pas geopende RAK. Omgeven door water borrel je op de middenpier van de Piushaven op een unieke locatie. Eigenaar Giel van Schaaijk heeft als ervaren horecaman binnen no-time een culinaire brigade om zich heen verzameld. Naast heerlijk eten kun je hier ook lekker genieten van een glas wijn. Dit samen met uitzicht over de prachtige Piushaven zien wij als de perfecte combinatie.

  • Locatie: Hopliedenkade 249
  • Topwijnen: Chardonnay La Vilette vin de pays d’oc, Rioja Crianza Colvilla

freddie-de-roeck-artikel-wijnbar

Ook zeker de moeite

Doncurado

De Piushaven zit vol met mooie plekjes! Naast Eethuis Twintig en RAK kun je ook terecht bij Doncurado. In deze Spaanse ’taverne’ kun je terecht om je te wanen in het ware Spanje. Met heerlijke Spaanse producten die te vinden zijn in de ‘mercado’, maar ook om een lekkere temperamentvolle wijn te drinken.

Bargùs

De buurman van het eerder genoemde Wijnbar Cru, Bargùs. Een plek waar je vanaf de namiddag terecht kunt. Lekker borrelen met een klein hapje erbij, dit terwijl je ondertussen kunt genieten van live sport.

’t Taphuys

‘T Taphuys aan het Piusplein staat bekend om zijn tapwand waar je veel verschillende bieren zelf kunt tappen. Wat misschien nog niet zo bekend is, is dat je ook de keuze hebt uit meer dan 30 wijnen die je zelf kunt tappen vanuit een klimaatkast. Bier- en wijnliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Wijnlokaal leven

Aan de kop van de Katterug vind je Wijnlokaal Leven. Alleen op zaterdag en zondag geopend maar dat mag de pret zeker niet drukken. Hun succesformule is samen lachen, de glazen wat voller en redelijke prijzen. Dit in combinatie met live-muziek maakt het een top-locatie om te genieten van een glas wijn.

Bar Leonardo

Onlangs benoemd tot de nieuwe ‘Rabo starter van het kwartaal’. Daarom vinden wij dat deze nieuwe bar aan de Korte Heuvel zeker even in het zonnetje gezet mag worden. Een bar waar je naast de biertjes en cocktails ook lekker kan genieten van een heerlijk wijntje.

Nog meer plekjes

Natuurlijk staan niet alle toffe plekken voor een goed glas wijn in deze lijst. Zo zijn er op het Piusplein, de Korte Heuvel en de Piushaven nog veel meer leuke plekken te vinden. En wat denk je van de verschillende horecagelegenheden in het Dwaalgebied, de Stadhuisstraat en op Pieter Vreedeplein & Paleisring? Heb jij verder nog suggesties voor deze lijst? Laat ze zeker achter in de reactie.