Wijnbar Cru verkozen tot beste wijnbar beneden de rivieren

beste wijnbar

Super goed nieuws voor Wijnbar Cru: zij mogen zich dit jaar de beste wijnbar beneden de rivieren noemen! Na een publieksronde in november waarbij je kon stemmen op jouw ‘Wine bar of the year 2018’, bleven 15 Nederlandse wijnbars over. Cru was de enige in Zuid-Nederland die de top wist te halen.

De vijftien wijnbars met de meeste stemmen werden tijdens een ‘mystery’ visit gekeurd door een professionele vakjury. Hoewel de absolute winst naar een wijnbar in Groningen ging, was de jury zeer te spreken over Cru: “Wijnbar Cru heeft in een relatief korte periode een prachtige bar neergezet. Met een uitgebreide wijnkaart, gunstige prijzen, mooie hapjes en een prachtig interieur is het een terechte finalist,” aldus de vakjury.

Een update van Wijnbar Cru

Vorige maand gaven wij nog een update over Wijnbar Cru. De bar opende zo’n anderhalf jaar geleden haar deuren met aan het roer Nick en Thomas. Inmiddels heeft Thomas zijn taken overgedragen aan Marcella: een bekend gezicht in de zaak. Maar dat is niet de enige verandering die Cru doormaakte. Inmiddels hebben ze zo’n honderd wijnen op de kaart staan (voor iedere portemonnee) én gaan ze zich de komende tijd meer focussen op foodpairing.

Benieuwd naar het hele artikel? Deze kun je hier bekijken!