Wijzigingen fietsenstallingen Spoorzone

In de Spoorzone zijn nog veel tijdelijke fietsenstallingen. Als de nieuwe NS fietsenstalling aan de Spoorlaan straks open is, is er meer plek voor fietsen van verschillende soorten gebruikers.

Na de oplevering van de nieuwe NS stalling aan de Spoorlaan zijn er eind november een aantal wijzigingen. De tijdelijke fietsenstalling aan het Burgemeester Stekelenburgplein blijft, om bezoekers van restaurants, bedrijven en de Spoorzone ruimte te bieden. De fietsenstalling aan de Burgemeester Brokxlaan achter Stadstheater de Boemel wordt uitgebreid voor bezoekers van de Spoorzone. In de Zwijsen parkeergarage, die in 2022 open gaat, komen permanente fiets- en scooterplekken.

Stalling bij RAW verdwijnt

De tijdelijke stalling bij restaurant RAW sluit eind november. Als de nieuwe NS fietsenstalling aan de Spoorlaan open is, worden de fietsen die hier nog gestald staan verwijderd en verplaatst naar de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) aan de Bredaseweg 193.

Via de website verlorenofgevonden.nl kun je zien of een fiets bij de AFAC staat.

OV reizigers

In de NS fietsenstallingen stallen OV-reizigers eenvoudig, veilig en snel hun fiets. Inchecken kan met de OV-chipkaart en de eerste 24 uur zijn gratis. Tarieven en abonnementen om langer te parkeren zijn te vinden via de website van NS.

Er zijn in Tilburg twee NS fietsenstallingen. Die aan de Noordzijde van het spoor (tegenover de LocHal) is al in gebruik. Vanaf eind november is ook de fietsenstalling aan de Spoorlaan te gebruiken. In totaal is er plek voor bijna 7.000 fietsen. De ingang van beide stallingen is aan de Willem II-passage. Bij de ingang is snel te zien hoeveel plek er nog beschikbaar is. Aan de kant van het station loop je weer naar buiten, zodat je snel op het perron bent.

Gebruik NS stalling bezoekers Spoorzone

Ook bezoekers van de Spoorzone kunnen gebruik maken van de NS stalling. Er is wel een OV-kaart voor nodig. Er zijn ook anonieme OV-kaarten te koop bij een van de verkooppunten op het station. Over de anonieme OV kaart is meer te lezen op de website van de OV-chipkaart. Ook is er eventueel een beperkt aantal leenpassen verkrijgbaar bij de beheerder van de stalling. NS vraagt om deze eenmalig te gebruiken.