Wil jij het ETZ en zorgpersoneel helpen? Zo kun je dat doen!

ETZ

In deze coronacrisis willen we allemaal dolgraag iets bijdragen. Zo ontstonden er afgelopen weken al talloze initiatieven om zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Het ETZ geeft aan momenteel dan ook veel berichten te krijgen van mensen die hulp willen bieden. Daarom heeft het ziekenhuis een berichtje op Facebook geplaatst met meer informatie hoe je hen nu het beste kunt bereiken.

Foto: ETZ

Het Tilburgse ziekenhuis laat weten dat veel mensen hen materialen en hulp willen aanbieden. Daarom hebben ze twee e-mailadressen aangemaakt.

Hier kun je terecht

Als je materialen (FFP1 mondkapjes of andere persoonlijke beschermingsmaterialen) wilt schenken aan het ziekenhuis. Of als je een leuke actie hebt om de medewerkers te steunen, kun je mailen naar wijhelpenetz@etz.nl.

Als je gediplomeerd en BIG geregistreerd verpleegkundige of geregistreerd arts bent en de komende periode minimaal 12 uur per week beschikbaar bent, kun je mailen naar spoedflex@etz.nl.

Bekijken wat ze kunnen gebruiken

Vanwege de drukte in het ziekenhuis kunnen ze niet meer op alle aanbiedingen reageren, niet heel gek natuurlijk. Dus als je geen bericht terug krijgt, dan weet je waarom! Het ziekenhuis geeft aan dat ze enorm blij zijn met alle hulp. Medewerkers bekijken welke aanbiedingen ze op dit moment kunnen gebruiken, zij nemen dan ook contact op met de inzender.

Nog een tip

En wil je ze nu écht helpen? Blijf dan gewoon lekker thuis. Ga alleen de deur uit als het noodzakelijk is en houd minimaal 1,5 meter afstand. Dat is de enige manier waarop verdere verspreiding van het virus écht beperkt kan worden.