Willem II behaalt eerste uitoverwinning

Willem II heeft ervoor moeten knokken om tegen RKC in Waalwijk te kunnen winnen. Dat dit lukte dankt de club aan een door Grégoire uit een rebound ingeschoten strafschop die in eerste instantie door hemzelf werd gemist. De Brabantse derby werd gespeeld onder hevige regenval en een stevige wind hetgeen de kwaliteit van het spel niet bevorderde. Er was ook sprake van een kaartenfestival. Zeven gele kaarten en zelfs twee rode kaarten werden uitgedeeld door arbiter Pieter Vink waarvan een aan trainer Brood.

Willem II begon de wedstrijd zonder de geblesseerden Akgün en Sheotahul. Daarvoor in de plaats stonden Pereira en Grégoire in het basisteam. Boutahar kreeg de eerste kans in een wedstrijd. Toen hij het doel van keeper Levita met een hard schot onder vuur nam. Daarna zagen de toeschouwers hoe Van der Heijden Grégoire een paar keer goed in stelling bracht. Uiteindelijk leverden deze aanvallen geen doelpunten op. Gudde was wel dichtbij een goal voor de thuisclub toen hij in de 22e minuut buiten het bereik van doelman Aerts op de lat schoot. Na deze actie kwam RKC beter in de wedstrijd waarbij Benschop zich duidelijk onderscheidde. Hij miste wel kansen, maar schoot ook enkele malen hard op het doel van Aerts die echter op zijn post stond. Goed was het voetbal niet. Het regende foute passes. Beide teams probeerden in de slotfase nog een voorsprong te forceren, maar bleken daartoe niet in staat. Zodat men met een stand van 0-0 naar de kleedkamer ging.

In de tweede helft verving Veloso Schenkel. RKC drong in de eerste fase stevig aan, maar de verdediging van Willem II gaf weinig tot niets weg. Het duel werd ook steeds harder waardoor scheidsrechter Vink diverse malen moest ingrijpen. In de 62e minuut namen de Tricolores vrij onverwacht de leiding. Boutahar begon aan een solo en werd in het strafschopgebied door Gudde onrechtmatig neergelegd. Grégoire benutte het buitenkansje van de toegekende strafschop al had hij daar wel de rebound voor nodig. Willem II kwam daarna nauwelijks tot aanvallen toe. Toch schot Boutahar eenmaal uit een vrije traf keihard tegen de binnenkant van de paal. In de laatste fase van de wedstrijd toen RKC nog maar met tien man op het veld stond waren er ook nog scoringsmogelijkheden voor Boutahar en Grégoire.

De tweede bevrijdende goal bleef echter uit zodat RKC toch nog een wanhoopspoging waagde. De twee kansjes voor Benson liet hij onbenut. Willem II won uiteindelijk sinds 2002 weer eens een wedstrijd in het Mandemakers Stadion. Tijdens de persconferentie toonde trainer/coach Groendijk zich tevreden met het eindresultaat. Er was door zijn team hard gewerkt. Hij hoopt dat het goede spel tegen sc Heerenveeen en de getoonde strijdlust tegen RKC in de volgende wedstrijd kan worden gecombineerd.