Willem II blijft winnen en ziet kampioenschap naderen

“Het is zeker nog niet gespeeld, wij staan nog bovenaan en Willem II krijgt nog twee hele lastige uitwedstrijden tegen De Graafschap en FC Eindhoven. De druk ligt dus absoluut nog bij Willem II.” Dat waren de woorden van Harrie van den Ham na afloop van het onderlinge duel tussen de twee titelkandidaten. Hij was er namelijk van overtuigd dat die wedstrijden niet allebei gewonnen zouden worden en dat FC Dordrecht alsnog de titel binnen zou slepen. Het liep echter iets anders. Eerder deze week werd in de laatste seconde van de wedstrijd de overwinning tegen De Graafschap over de streep getrokken. En afgelopen zaterdag stond die andere lastige uitwedstrijd op het programma.

FC Eindhoven leefde naar deze wedstrijd toe alsof het een beladen derby was. Als we betekenis van het woord ‘derby’ erbij pakken hebben ze daar nog deels gelijk in. Het was inderdaad een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad of regio. ‘Beladen’ was de wedstrijd echter niet. Nog voor de wedstrijd werd al duidelijk dat de club nog te kort komt voor het grote werk. Het stadion, met een sporthogeschool als korte zijde, verdient al geen schoonheidsprijs, maar de grootte verbied Kabasele van De Graafschap ook nog om in dat stadion vrije trappen te mogen nemen. Ook de Ultras Eindhovia waren niet op hun best, zij hadden een leuke sfeeractie voorbereid met de tekst ‘Er is maar een club in Brabant’. De Tilburg Tifosi hadden hier gelijk een antwoord op, zij wisten dat deze actie kwam en antwoordden gelijk ‘Er is maar een club in Brabant? Juist, dat is Willem II’.

Vervolgens werd ook op het veld duidelijk dat Willem II een klasse beter is dan FC Eindhoven. De Tilburgers kregen opnieuw in Eindhoven vroeg in de wedstrijd twee blessures te verwerken van Andrade en zijn vervanger Vicento. Justin Mathieu mocht zijn plaats innemen en deed dat naar behoren. Er werd niet geweldig gevoetbald en FC Eindhoven had zelfs het meeste balbezit. Maar Willem II gaf geen kansen weg en was effectief in de kansen die zij wel creëerden. Uit een vrije trap mocht Jonas Heymans, die in hoog tempo zijn populariteit bij de Tilburgse aanhang aan het vergroten is, de bal tegen het net aan schieten. Deze score werd nog voor de rust verdubbeld. Cristián Cuevas deed een open sollicitatie om volgend seizoen met Willem II mee de eredivisie in te gaan door met een bekeken lobje de bal schitterend in zijn eigen doel te werken. Dat gebeurde allemaal nadat Justin Mathieu met een uitstekende pass Boymans alleen voor de doelman zette en hij rustig wachtte op een speler om de bal naar af te leggen.

In de beginfase van de tweede helft werd duidelijk dat FC Eindhoven zich nog niet gewonnen gaf. Het zette meer druk naar voren en probeerde zo kansen af te dwingen, maar zonder succes. Toen Jens van Son na een uur spelen door de scheidsrechter naar de kleedkamer werd gestuurd was de wedstrijd gespeeld. Nadat Haemhouts een overtreding op hem maakte besloot de middenvelder om voor eigen rechter te spelen en de Belg met een karate trap in zijn gezicht te belonen. In zijn verklaring gaf Van Son aan dat het niet zijn intentie was Haemhouts te blesseren, maar hij zag dat hij viel en probeerde hem juist op te vangen. Het valt natuurlijk veel fijner op 12 noppen dan op een grasmat. In feite was Van Son dus heel sportief en is het schandalig dat er geen ‘dank je’ vanaf kon van Robbie Haemhouts. Na de rode kaart was de spanning eraf en moesten we wachten tot de 88e minuut voor het mooiste moment van de wedstrijd. Justin Mathieu scoorde op zijn 18e verjaardag zijn eerste doelpunt voor Willem II. Een hoogtepunt voor elke Willem II supporter. Een rasechte Tilburger uit de eigen jeugdopleiding en supporter van de club scoorde voor de Tricolores.

De overwinning werd goed gevierd in het uitvak en zelfs de hoofdsponsor JohnBeerens.com werd met gezang op de hoogte gesteld dat Willem II kampioen gaat worden. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Willem II twee punten los van FC Dordrecht. Alles wijst er dus op dat het kampioenschap in Tilburg gevierd gaat worden. Aanstaande vrijdag kan hier al een voorproefje van komen als Willem II weet te winnen van FC Emmen. Dat betekent namelijk dat de periodetitel voor de vierde periode ook naar Tilburg gaat. Er zijn nog kaarten beschikbaar en het is zelfs mogelijk om voor een heel mooi bedrag combitickets aan te schaffen voor de laatste twee thuiswedstrijden van het seizoen. Ga dus snel naar het stadion zodat je zowel het vieren van de eventuele periodetitel als het eventuele kampioenschap niet hoeft te missen.

Spelersvreugde na de wedstrijd FC Eindhoven - Willem II johnbeerens artikel