Willem II, carnavaleske events & veel meer: 7x de leukste weekend uittips in Tilburg!

Weekend uittips

Het weekend staat weer voor de deur! Wij hebben er zin in. Zoals altijd is er weer genoeg te doen in onze mooie stad. Heb je nog geen plannen gemaakt voor dit weekend? Wij helpen je een handje door de leukste weekend uittips voor je op een rijtje te zetten. Benieuwd? Lees snel verder!

#1: Willem II – Helmond Sport

Willem II speelt op vrijdag 3 februari een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in het Koning Willem II Stadion. Het wordt een drukke week voor de Tricolores, want ze spelen drie thuiswedstrijden in één week. Zo spelen ze aanstaande vrijdag tegen Helmond Sport, aanstaande maandag tegen FC Eindhoven en volgende week vrijdag tegen FC Dordrecht. Willem II heeft jouw steun hard nodig! Kom jij de Tricolores naar de winst schreeuwen? Er zijn nog kaarten beschikbaar!

#2: Tilburg Trappers – EXA Icefighters Leipzig

Tilburg Trappers neemt het aanstaande vrijdag op tegen EXA Icefighter Leipzig. Een bezoek aan Tilburg Trappers is altijd een garantie op spektakel. Zowel op het ijs als op de tribunes is het goed te toeven. Zo is er een Biergarten, Schrobbelèrbar en kun je er genieten van de lekkerste braadworsten. De wedstrijd belooft een doelpuntenfestijn te worden, want Tilburg Trappers staat op de tweede plek en EXA Icefighter Leipzig staat zesde. Kom jij genieten van een avondje Tilburg Trappers? Scoor je tickets hier!

#3: Susanne Roos met Vleertje Muis bij Gianotten Mutsaers

Tussen 25 januari en 4 februari vinden de Nationele Voorleesdagen plaats! Zoals ieder jaar is er weer een ‘Prentenboek van het Jaar’ en zijn er allerlei leuke voorleessessies in het land. Zo ook in Tilburg, want Susanne Roos komt op 4 februari naar Gianotten Mutsaers. Er wordt niet alleen met gespitste vleermuisoren geluisterd, maar ook gefladderd en op-de-kop naar de wereld gekeken!

#4: Louwdiner bij Poppodium 013

Op 4 februari is het Louwdiner bij Poppodium 013. Traditiegetrouw dineren verenigingen en inwoners van Kruikenstad voorafgaand aan het Prinsebal met de Prins en Gevolg tijdens het Louwdiner. Geniet samen van heerlijke gerechten en een geweldig showprogramma. Na het diner barst het feest los in de ‘Main’-zaal van poppodium 013.

#5: Prinsebal & Kapellenfestival bij Poppodium 013

Op 4 februari vindt na drie jaar eindelijk weer het Prinsebal plaats in de grote zaal van Poppodium 013. Het Prinsebal is hét feest van de Prins van Kruikenstad en iedereen is welkom. Prins Knet d’n Irste en het Gevolg mengen zich tussen het feestgedruis van de enthousiaste Kruiken, Kruikinnen en verenigingen van binnen en buiten Kruikenstad. Daarnaast kun je in de ‘Next’-zaal van 013 het Kapellenfestival vinden. Hier staat een mooie line-up van acht kapellen op je te wachten die je letterlijk omverblazen!

#6: Klûnen op de Korte Heuvel

Nog niet klaar met hossen? Kom dan op zondag 5 februari Klûnen op de Korte Heuvel. Klûnen is een evenement dat je écht niet mag missen. Tussen 14:00 – 20:00 uur kun je langs verschillende kroegen aan de Korte Heuvel om een drankje te doen en een bijbehorende stempel te halen. Heb je een volle stempelkaart? Dan ontvang je een mooie herinnering aan de Tilburgse Klûntocht 2023! Uiteraard is er ook voor een tof muzikaal programma gezorgd. Zo komen er verschillende artiesten als Gullie, Johnny Purple, Bennie Bekend, CV de Jassen, Benno van Vugt en veel meer!

#7: Winterfilm bij Theater De Nieuwe Vorst

Theater De Nieuwe Vorst introduceert in februari de Winterfilms! Iedere zondag in februari kun je genieten van een geweldige film bij Theater De Nieuwe Vorst. Ze trappen 5 februari af met de film Le Tout Nouveau Testament. Met een drankje en een lekkere snack plof je op de bank en na de film kun je lekker blijven hangen en genieten van een heerlijke pizza!

Meer leuke uittips

Onze uit-agenda staat weer bomvol! Ben je benieuwd wat er dit weekend nog meer te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda voor feestjes, concerten en veel meer. Alvast een fijn weekend!