Willem II contracteert Bruma

Willem II heeft overeenstemming bereikt met Marciano Bruma. De verdediger tekent bij de Tricolores een contract tot 2010 dat voorzien is van een optie voor verlenging met nog één jaar. De medische keuring zal aanstaande donderdag plaatsvinden.

De 25-jarige Rotterdammer is vanaf dinsdag 18 augustus reeds op het trainingsveld van Willem II te vinden en heeft daarbij een goede indruk gemaakt bij de technische staf.

 “Marciano is inzetbaar als vleugelverdediger en middenvelder. Ik ken hem vanuit zijn Sparta periode en heb hem toen al leren kennen als een complete speler, technisch vaardig en sterk in de duels”, aldus trainer Fons Groenendijk. “Met de extra ervaring die hij heeft opgedaan in Engeland is hij een welkome versterking voor onze selectie.”

Marciano heeft de jeugd van Feyenoord doorlopen. Van 2004 tot 2007 speelde hij bij Sparta Rotterdam, waarna hij de overstap maakte naar Barnsley FC uitkomend in het Engelse Championship. In seizoen 2007/2008 behaalde hij met Barnsley FC de halve finale van de FA cup, na in de kwartfinales Chelsea uitgeschakeld te hebben. In 2008/2009 speelde hij ruim 30 wedstrijden voor de Engelse club. 

Willem II doet er alles aan om de overschrijving van Barnsley FC naar Willem II zo snel mogelijk te realiseren en streeft ernaar om hem speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd tegen AZ van aanstaande zaterdag.