Nieuws

biertje
Let op! Dit artikel is al 1452 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Willem II eindigt in middenmoot bij onderzoek naar bierprijzen

Bij welke club in de eredivisie kun je het goedkoopst een biertje drinken? Besparingsplatform Kortingscode.nl onderzocht alle bierprijzen, het goedkoopste biertje is bij FC Groningen te vinden (€2). Ten opzichte van vorig seizoen zijn de prijzen iets gestegen.

Elke club verkoopt een klein (vaak 0,25l) en groot (0,50l) biertje. De prijzen lopen per club nogal uiteen. Maar liefst zeven clubs hebben de prijzen dit seizoen verhoogd, alleen bij Feyenoord is het bier goedkoper geworden. Ze schenken in De Kuip echter wel light bier. Bij Willem II zijn de prijzen niet veranderd ten opzichte van het vorige seizoen.

De duurste biertjes vind je bij PSV, FC Utrecht, NAC en PEC, een halve liter bier kost je daar €5. VVV-Venlo heeft de prijzen procentueel het meest verhoogd met 12,75%. Als je elke wedstrijd een liter bier zou drinken ben je in Venlo dan ook het duurst uit (gemiddeld €191,25). Bij Heracles betaal je gemiddeld het minst voor een seizoen lang liters bier drinken, namelijk €142,80.

Biermerken

Heineken wordt het meest geschonken in de stadions (5x), het heeft Jupiler van de troon gestoten in vergelijking met vorig seizoen. Clubs kiezen vaak voor een lokale brouwer. Zo schenkt Roda JC Brand, VVV-Venlo Lindeboom, FC Twente Grolsch en PSV Bavaria.

Bierprijzen

Reageer op dit bericht