Willem II en Ajax akkoord over Jan-Arie van der Heijden

Vandaag heeft Willem II overeenstemming bereikt met Ajax over de huur van middenvelder Jan-Arie van der Heijden tot het einde van dit seizoen. De documenten zijn ondertekend en verzonden naar de KNVB met verzoek tot overschrijving. Jan-Arie staat nog tot 2013 bij Ajax onder contract.

De 21-jarige linksbenige defensieve middenvelder staat bekend als een groot talent en debuteerde in seizoen 2007/2008 in het eerste elftal van Ajax. In 2005 kwam van der Heijden uit voor het Nederlands elftal onder de 17 en op dit moment maakt hij deel uit van de selectie van Jong Oranje. 

Technisch directeur Henry van de Vegt licht de keuze als volgt toe: “Van der Heijden is een talentvolle speler die sterk is aan de bal. Hij heeft een goed overzicht en kan het spel versnellen. Met zijn kwaliteiten is hij een zeer welkome aanwinst voor onze selectie.”

Willem II is dankbaar dat de huur van Jan-Arie van der Heijden wederom mogelijk is gemaakt door een aantal externe financiers dat de club een warm hart toe draagt. Van der Heijden zal zich pas volgende week bij de groep voegen in verband met verplichtingen bij Jong Oranje.