Willem II in linkerrijtje bierprijzen Eredivisie

bierprijzen willem II

Bij welke Nederlandse eredivisieclub betaal je in het stadion gemiddeld het minste voor een biertje? Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht het uit, Go Ahead Eagles komt als goedkoopste uit de test. Bij SC Heerenveen en Vitesse ben je het meest kwijt voor een biertje. Willem II staat in het linkerrijtje.

Er is onderzoek gedaan naar de verschillende formaten bier en daar is de gemiddelde prijs per centiliter over berekend. Trek je de prijs door over een heel seizoen (17 thuiswedstrijden), dan ben je bij Go Ahead €50,- goedkoper uit dan bij Heerenveen. Van de traditionele top drie is een beker bier bij Feyenoord gemiddeld het goedkoopst, gevolgd door Ajax en PSV. Bij de Eindhovenaren betaal je voor een halve liter het meeste van de hele Eredivisie (€5).

Opvallend is dat je bij de helft van de clubs korting krijgt naarmate je meer bier besteld. Ook als je bijvoorbeeld lid bent van een supportersvereniging, bij FC Twente, krijg je korting op muntjes. Nadeel van de muntjes is echter dat het kan zijn dat je deze overhoudt aan het einde van het seizoen. Bij Vitesse, een club met juist weer een van de hogere bier prijzen, heb je daar met cashless betalen geen last van. Bij Willem II hanteren ze een muntensysteem zonder korting naarmate je meer bier drinkt.

thumbnail_Infographic

Welk bier wordt waar geschonken?

Welk biermerk wordt het meeste geschonken? Jupiler komt in zes stadions uit de tap. Heineken en Amstel worden beiden bij vier clubs geschonken. Sommige clubs kiezen zijn loyaal aan het lokale bier. Zo schenkt PSV Bavaria en kun je bij Roda JC genieten van Brand bier. Bij FC Twente is het stadion zelfs vernoemd naar de biersponsor (Grolsch Veste). Bij Willem II schenken ze Jupiler.