Willem II neemt deel aan het Nationaal Schoolontbijt

Deze week nemen 2.500 scholen in Nederland deel aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit wordt georganiseerd door Voorlichtingsbureau Brood om het belang van een goed ontbijt te onderstrepen.

Willem II neemt aanstaande vrijdag 6 november in samenwerking met MFA De Boemerang deel aan het Nationaal Schoolontbijt. Voor basisschool De Boemerang is dit ontbijt de afsluiting van het project Stad op Stelten. Stad op Stelten is een project dat bestaat uit het ontwikkelen van een samenhangend cultuurprogramma specifiek gericht op kinderen dat zowel binnen- als buitenschools kan worden uitgevoerd. Voor aanstaande vrijdag is er een ochtendprogramma samengesteld om kinderen bewust bezig te laten zijn met hun voeding. Ook voor Willem II spelers en speelsters is voeding belangrijk om topprestaties te kunnen leveren! 

De feestelijke ochtend begint om 8.20 uur met een openingswoord van de directeur van De Boemerang, Peter de Baar. Vervolgens spreekt Fons Groenendijk, trainer van Willem II, de ruim 500 kinderen toe. Vanaf 8.30 uur gaan de kinderen gezamenlijk ontbijten. Tijdens het ontbijt begeleidt Fons Groenendijk samen met Mark Schenning, trainer van het Willem II vrouwenteam, speler Mehmet Akgün en speelster Daniëlle van de Donk de kinderen en bezoekt de 23 klassen. Kingo, de mascotte van de WII Kings, is hier ook bij aanwezig.

Peter de Laat van het bedrijf Verhaaren Tilburg BV verzorgt tijdens het ontbijt voor elke leerling een heerlijke fruittraktatie. Om 9.15 uur gaan de kinderen naar het schoolplein en organiseert Pellikaan Health & Racquet Club een zumba clinic om te benadrukken dat sporten in combinatie met een goede voeding belangrijk is. Willem II is aanwezig bij het Nationaal Schoolontbijt, omdat de club het belangrijk vindt dat kinderen gezond eten en leren op een leuke manier veel te bewegen.