Willem II ontvangt Tilburgse Ereprent vanwege 125-jarig bestaan

Tilburgse ereprent

Willem II bestaat 125 jaar. Vanwege dit jubileum heeft de club de allereerste Tilburgse Ereprent ontvangen. Locoburgemeester Marcelle Hendrickx reikte de prent uit aan Martin van Geel, algemeen directeur van Willem II. Dit gebeurde voorafgaand aan de boekpresentatie en opening van de expositie ‘Leev’ Hoezee, 125 jaar Willem II’ in de LocHal.

Willem II 125 jaar

Willem II bestaat op 12 augustus 2021 precies 125 jaar. De vereniging is in 1896 opgericht en beleefde het diverse sportieve hoogtepunten. In 1916, 1952 en 1955 won Willem II en het landskampioenschap. In 1944 en 1963 mochten de Tricolores de KNVB Beker omhoog houden. Naast sportieve hoogtepunten beleefde de club ook dieptepunten. Waaronder de degradaties naar de eerste divisie.

Inmiddels speelt Willem II alweer sinds 2014 onafgebroken eredivisie voetbal. De club heeft een trouwe en fanatieke supportersschare. In het Koning Willem II Stadion vinden regelmatig gave sfeeracties plaats om de sfeer te verhogen. Ook de uitwedstrijden zijn al jarenlang onwijs populair en worden vaak uitverkocht.

Maatschappelijke betrokkenheid

Behalve sportief toont Willem II ook haar maatschappelijke betrokkenheid naar de stad en de Tilburgers. Om voetbal en samenleving zo goed mogelijk met elkaar te verbinden is in 2016 Stichting Willem II Betrokken opgericht. Willem II betrokken ondersteunt, begeleidt en initieert maatschappelijke initiatieven in Tilburg en omstreken. Hierbij maakt het gebruik van de kracht en uitstraling van de club. De profvoetballer en trainer als rolmodel en het Koning Willem II Stadion als inspirerende omgeving maken de doelgroepen sterker en vergroten hun kansen.

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een nieuwe gemeentelijke onderscheiding in het decoratiestelsel van gemeente Tilburg en is ontworpen door de Tilburgse kunstenaar Janine Hendriks. De Tilburgse Ereprent kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente en is voor de jubilerende bedrijven en organisaties, vanwege de gekozen kunstvorm, uitermate geschikt om op te hangen en te tonen aan medewerkers, klanten, relaties en bezoekers.