Willem II pakt 3 belangrijke punten

Willem II heeft de cruciale wedstrijd tegen sc Heerenveen met 4-1 gewonnen. In een weinig spectaculaire eerste helft creëerden beide ploegen niet veel kansen, waardoor er met 0-0 werd gerust. Na de pauze kwam de thuisploeg op gang en liep, door een aantal mooie combinaties, uit naar een ruime overwinning. Gezien de positie op de ranglijst was deze zege hard nodig. De Tricolores stijgen van de zeventiende naar de dertiende plaats.

Willem II begon de wedstrijd met Mehmet Akgün in de basis. Na maandenlang blessureleed liet de dribbelaar zichzelf meteen zien. Na vier minuten bereikte hij met een mooie steekbal Frank Demouge, maar een doelkans leverde het niet op. Pijnlijker was het feit dat Akgün geblesseerd raakte en de wedstrijd niet kon voortzetten. Met invaller Pereira binnen de lijnen gingen de Tricolores op zoek naar de voorsprong. Uitbraken via de snelle Zijler leverden een paar kansjes op. Aanvaller Demouge werd vrij voor de goal niet gevonden en Sheotahul produceerde niet meer dan een slap rollertje. Vlak voor rust koos Zijler voor eigen succes, waar een voorzet wellicht meer gevaar had opgeleverd. Ook de Friezen deden van zich spreken. Twee keer dacht Heerenveen uit een corner op voorsprong te komen. Aerts tikte in de 32e minuut een kopbal van Sibon op de paal. Daarvoor was Willem II al goed weggekomen toen Bruma de bal van de lijn roste. Het veldspel in de eerste helft wist de supporters niet echt te boeien en morrend werd met een 0-0 stand de koffie gehaald.

Het matige optreden in de eerste helft was snel vergeten. Groenendijk bracht Gregoire voor Sheotahul waardoor de thuisclub het middenveld in handen kreeg. Willem II kwam ontketend uit de kleedkamer en dat leverde direct succes op. Het was smaakmaker Zijler die de bal voor zijn voeten kreeg, het duel opzocht en de bal met links in de lange hoek krulde. De voorsprong gaf de thuisploeg vleugels en drie minuten later verdubbelde Boutahar de score. Vandenbussche liet een schot van Bruma los en Boutahar was attent. De aanvalsgolf was nog niet over, maar doelpunten leverden het niet meer op. Toen de Tilburgse storm wat ging liggen, kwam Heerenveen plots terug in de wedstrijd. Papadopulos kopte uit een corner raak, waardoor de spanning in de wedstrijd terug kwam. Toch liet Willem II zich niet van de wijs brengen en bleef creatief spelen. Een poeier van Van der Heijden kwam via keeper Vandenbussche bij Demouge terecht die de rebound knap raak schoot en de stand op 3-1 bracht. Enkele artistieke acties van de middenvelders van Willem II gaven de wederopstanding na rust goed weer. Typerend was de stift van Van der Heijden die vanaf 25 meter net over de goal zeilde. Heerenveen was niet meer bij machten om een slotoffensief te starten. De aanvallers van Willem II kregen nog een aantal kansen, waarvan de laatste in blessuretijd werd benut. 4-1 was na een vermakelijke tweede helft de eindstand.

Groenendijk legde tijdens de persconferentie het verschil tussen de eerste en de tweede helft uit. 'Na het uitvallen van Akgün sloop er wat angst in de ploeg. Er zat gezien de stand behoorlijk wat druk op de wedstrijd en dat was te merken. In de rust hebben we de jongens verteld, wat we op de training altijd zien: “Er zit ontzettend veel kwaliteit in dit team. Gooi alle schroom van je af!” De jongens hebben dit goed opgepikt en na de rust heb ik genoten van mijn ploeg. We zijn ontzettend blij met de punten.'

(verslag: willem-ii.nl)