Willem II passage verbindt de binnenstad met de Spoorzone [foto’s]

Na een lange verbouwing, nachten doorhalen en het uitstellen van de deadline is het vandaag eindelijk zover; de Willem II passage opent. De tunnel verbindt de binnenstad met de Spoorzone en achterliggende wijken. 

De Willem II passage is te gebruiken voor voetgangers en fietsers. De binnenkant van de passage bestaat uit lichtdoorlatende bakstenen die worden geaccentueerd met ledverlichting. De verlichting reageert op de mensen die de passage passeren. De passage is ontworpen door architectenbureau The Cloud Collective. Ook de doorbraak tussen gebouw 78 en gebouw 79 is inmiddels gerealiseerd. De verwachting is dat er dagelijks zo’n 8.000 te voet of per fiets door de tunnel heenkomen.

Festiviteiten

De passage is nu officieel open. Aanstaande zaterdag staan er verschillende festiviteiten op het programma. Tussen 12:00 – 15:00 uur worden er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd. Er is muziek, kindertheater, schmink en kinderen kunnen verschillende fietsjes uitproberen. Daarnaast wordt er een wedstrijd slowbiking georganiseerd.

Ook RAW, het nieuwe restaurant in de Spoorzone gaat zaterdag een dagje proefdraaien. Je kunt er alvast binnenkijken en genieten van een drankje. Vervolgens sluit RAW om 16:00 uur om verder te gaan met de verbouwing. Uiteindelijk wil het nieuwe horecaconcept in de Spoorzone in de loop van volgende week mondjesmaat openen. Daarover later meer.

Links van RAW is een kunstatelier gevestigd. Verschillende kunstwerken worden tentoongesteld. In de binnentuin staat een terras opgesteld en ook aan de kant van de Burgemeester Brokxlaan, voor Theater De Boemel, kun je op het terras genieten van een drankje.

Foto’s

Benieuwd naar het vernieuwde stuk Spoorzone? Onze fotograaf Frans Versteden ging vanmiddag alvast langs en maakte wat foto’s van de Willem II passage. We besloten ook alvast de rest van de doorgang op de gevoelige plaat te leggen en namen alvast een kijkje bij RAW.