Willem II promoveert naar de Eredivisie: check hier het programma rondom de huldiging!

Het is Willem II gelukt. Door een doelpunt van Michael de Leeuw in de blessuretijd behaalde Willem II in Dordrecht de promotie naar de Eredivisie. Een groot volksfeest barstte tot diep in de nacht door rond het Koning Willem II Stadion en in de binnenstad. Willem II kan aanstaande vrijdag in eigen huis kampioen worden en wordt twee dagen later – op zondag 12 mei – gehuldigd op de Heuvel. Alles daarover lees je in dit artikel. 

Kans op kampioenschap

Willem II is dus gepromoveerd naar de Eredivisie. De échte kers op de taart is natuurlijk het kampioenschap. Daar maakt Willem II alle kans op. Vrijdagavond staat om 20:00 uur de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma. Tegelijkertijd spelen de nummers 2 en 3 – Roda JC en FC Groningen – in Groningen tegen elkaar voor de tweede directe promotieplaats. Bij winst is Willem II sowieso verzekerd van het kampioenschap, bij een ander resultaat is het afhankelijk van de uitslag tussen FC Groningen en Roda JC. Mocht FC Groningen die wedstrijd winnen, is Willem II ongeacht het resultaat tegen Telstar (zelfs bij verlies) kampioen. Wordt het gelijkspel, is het afhankelijk van het doelsaldo wat momenteel vier doelpunten in het voordeel van Willem II is. Wint Roda JC, dan heeft Willem II een winstpartij tegen Telstar nodig.

Huldiging op de Heuvel

Samen naar de Heuvel, zo heet de campagne die Willem II onlangs is gestart. De Heuvel stroomt op zondag 12 mei weer vol met Willem II supporters die de promotie en hopelijk het kampioenschap komen vieren. De Heuvel is dan ingericht als evenemententerrein en er komt een podium voor het standbeeld van Willem II. Het evenemententerrein, dat uit twee zones bestaat, gaat om 15:00 uur open. Het programma start om 16:00 uur. Verwacht een hoop entertainment en uiteraard de huldiging van de selectie van Willem II. Om 20:00 uur is de huldiging afgelopen.

De huldiging is gratis te bezoeken. Kom op tijd, want vol is vol. Er zijn twee bezoekersvakken: vak 1 is bij het podium en vak 2 is achter vak 1. Vak 1 is bereikbaar via het Panhuijsenpad en de Telegraafstraat. Vak 2 is bereikbaar via de Veemarktstraat en Spoorlaan. In vak 2 zijn videoschermen aanwezig om de huldiging te kunnen volgen. Er is geen toegang tot het evenemententerrein vanaf de kant van de Heuvel en het Pieter Vreedeplein.

Ook is er een speciaal vak voor mensen met een beperking. Supporters van Willem II met een fysieke beperking die een seizoenkaart hebben krijgen voorrang in dit vak. Zij krijgen van Willem II bericht om zich hiervoor in te schrijven. Andere mensen met een permanente beperking kunnen zich vanaf 15:00 uur tot 16: 00 uur melden bij de ingang aan de Heuvelring bij de fietsenstalling. Ook voor dit bezoekersvak geldt vol is vol.

Meer informatie

De komende dagen wordt ongetwijfeld meer bekend gemaakt over de exacte inhoud van de huldiging. Volg daarvoor de kanalen van Willem II. Wil je meer weten over de huldiging, heb je vragen of is je iets onduidelijk? Check dan snel deze speciale pagina van de gemeente Tilburg. Daar vind je alle praktische informatie voor de huldiging.