Willem II Betrokken & Rabobank organiseren lesprogramma over gezonde voeding: inschrijving is begonnen

Rabo Willem II Foodtour

Bewegen is erg belangrijk voor jonge kinderen, maar gezonde voeding natuurlijk ook. Het is dan ook belangrijk dat voedsel en gezonde voedsel onderdeel is van onderwijs in Nederland. Ook De Rabo Willem II Foodtour sluit hierop aan. De Rabo Willem II Foodtour is een compleet interactief lespakket voor groepen 7/8 en brugklassen waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat. Leerlingen duiken in thema’s als gezond eten, etiketten lezen en sportvoeding.

Divers lesprogramma over gezonde voeding

Tijdens de Rabo Willem II Food Tour worden leerlingen tijdens negen lessen meegenomen in verschillende thema’s op het gebied van gezonde voeding. Aan het eind van iedere les krijgen de leerlingen een vlogopdracht van de spelers van Willem II. Benieuwd naar de inhoud per les? Check de website.

Leerkrachten kunnen hun klas nu inschrijven

Ben jij leerkracht? Je kunt je klas nu inschrijven. Het lesprogramma is zowel leuk als leerzaam. Zo komen spelers van Willem II langs op school, kunnen leerlingen een foodclinic in het Koning Willem II Stadion winnen en mogen leerlingen zelf vloggen. Daarnaast leren ze om gezonde keuzes te maken, voedselverspilling tegen te gaan en ga je met de klas op bezoek bij een agrarisch bedrijf in de regio.

Aanmelden voor het lesprogramma kan via de website.

https://www.youtube.com/watch?v=I7aTFqgGFAI&feature=emb_title