Willem II realiseert ruim €300.000,- winst

willem II

Het afgelopen seizoen is voor Willem II ook op financieel terrein naar volle tevredenheid verlopen. Willem II heeft over het seizoen 2014/2015 een nettowinst gerealiseerd van € 332 duizend. De netto-omzet is gestegen naar € 9,0 miljoen. Per 30 juni 2015 leidt dit tot een vermindering van het negatief eigen vermogen van € 1,3 miljoen naar een negatief eigen vermogen van € 988 duizend. Wederom wordt hiermee een stap gemaakt richting financieel herstel. Een beleid dat sinds 2010 is ingezet.

Mooi seizoen

Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II: ‘In dit jaarverslag kijken we terug op het voor Willem II zeer succesvolle voetbalseizoen 2014/2015. De doelstelling van handhaving in de Eredivisie werd ruimschoots behaald met een negende plaats in de eindrangschikking; een kroon op het werk van de spelersgroep, de technische staf, alle medewerkers, vrijwilligers en supporters van Willem II. Hoogtepunten waren de thuisoverwinning tegen NAC Breda en winst tegen Feyenoord in De Kuip. Het financiële resultaat is het gevolg van hogere sponsorinkomsten, wedstrijdbaten en transferinkomsten. Het is belangrijk voor de club dat we met dit financieel resultaat een bijdrage leveren aan de versterking van de stabiliteit en continuïteit van de club. Daarnaast zijn we hiermee in de gelegenheid gesteld om het laatste deel van de externe financiering af te lossen. Wij zijn veel dank verschuldigd aan deze financierders en aan iedereen die de afgelopen vijf jaar een bijdrage heeft geleverd om het fundament van Willem II te verstevigen. Voorts zijn we verheugd dat we extra investeringen hebben kunnen doen in een aantal randvoorwaarden, zoals de trainingsvelden, het spelershome en de kleedaccommodatie, waarmee we ons topsportklimaat hebben verbeterd.’

Volledige jaarverslag

Het jaarverslag 2014/2015 van Willem II Tilburg B.V., dat door BDO Audit & Assurance B.V. is voorzien van een goedkeurende controleverklaring en dat tevens is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen, het Stichtingsbestuur en de Clubraad, is vanaf vandaag online beschikbaar via de website van Willem II.