Willem II sluit prachtig seizoen in stijl af

Wat een seizoen beste mensen. Willem II eindigt als promovendus negende in de competitie, wint de laatste wedstrijd van het seizoen met 1-2 en viert gezamenlijk een feestje op een doorgaans saaie parkeerplaats langs de A6.

Heenreis

Een wedstrijd op zondagmiddag en een verplichte auto- en buscombi bij een afstand van 245 kilometer. Meestal niet de beste ingrediënten voor een Awayday van Willem II. Toch stapten meer dan 360 Tilburgers de auto of bus in om hun club in Leeuwarden naar de overwinning te schreeuwen.

De sfeer tijdens de busreis was goed. Willem II is als promovendus geen enkel moment in degradatiegevaar geweest, speelt aantrekkelijk en aanvallend voetbal en de sfeer op de tribunes is goed. Na jaren vol ellende is de rust terug in het Koning Willem II Stadion. Rust die er in de bus richting Leeuwarden zeker niet was. Verdeel Tilburgers over bussen, gooi hardcore muziek door krakende speakers, serveer koude blikken Jupiler en je hebt gegarandeerd een feestje.

De wedstrijd

Aangekomen in Friesland, wat je in Leeuwarden overigens niet mag zeggen, werd een hapje en drankje genuttigd en de wedstrijd stond op het punt van beginnen toen de laatste vier bussen arriveerden. Door een erg raar beleid van Cambuur mocht het schitterende doek dat Tilburg Tifosi gemaakt had niet naar binnen. Frustratie alom. Gelukkig konden de mannen hun spandoek later op de dag laten zien, daarover later meer.

Willem II speelde een prima pot. Terell Ondaan viel geblesseerd uit, vervanger Ben Sahar prikte de 0-1 binnen en zo gingen we met een goed gevoel rusten. In de tweede helft benutte Samuel Armenteros een penalty en stond de 0-2 op het scorebord. Cambuur kwam via een strafschop terug naar 1-2 maar echt spannend werd het niet. Willem II won met 1-2, de sfeer in het uitvak was goed en de spelers, inclusief technische- en medische staf, bedankten de supporters voor hun steun.

De terugreis

Op de terugweg knalden de Nederlandstalige klassiekers en hardcore platen door de bus heen en ging het feest gewoon verder. Ergens langs de A6 werd gestopt en verdwenen de genuttigde biertjes in de vijver. Takkeherrie uit de boxen van de partybus, Willem II supporters die een overwinning en een prachtig seizoen vieren en je hebt een topfeest.

De stop duurde erg lang waardoor iedereen stiekem rekening begon te houden met de komst van de gehele selectie. Toen de buschauffeur van de partybus door de microfoon schreeuwde dat de selectie binnen 10 minuten zou arriveren maakten de mannen van Tilburg Tifosi zich klaar. Een schitterend doek werd tevoorschijn gehaald en getoond op de afrit. De spelers werden als ware helden ontvangen, gingen op de foto en feestten volle bak met de supporters mee.

Kostas Lamprou liet zien dat hij niet misstaat als trommelaar, Jonas Heymans liet eerder in het uitvak al zien een goede capo te zijn, Jan Vioen bracht zijn hitjes zichtbaar emotioneel ter gehore en Ali Messaoud ging op de schouders. Het bleef nog lang onrustig op de parkeerplaats en in de bus.

En nu seizoenkaarten verlengen

Een super afsluiting van een heerlijk seizoen. Tijd om je seizoenskaart te verlengen want je hebt er zat redenen toe. Leuk en attractief voetbal in een leuk voetbalstadion met een heerlijke sfeer. Wij hebben nu al enorm veel zin in aankomend seizoen.