Seizoen Willem II nog niet afgelopen

Willem II

Helaas; het is de Tricolores niet gelukt om zich rechtstreeks te handhaven. De uitwedstrijd tegen Roda JC in Kerkrade werd gewonnen met 2-3. Echter was Willem II afhankelijk van het resultaat van directe concurrent Excelsior. 

Foto: Tilburg Tifosi

Excelsior speelde de uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde Cambuur Leeuwarden en morste geen punten. Dit betekent dat de ploeg van Jurgen Streppel minstens twee (en laten we hopen vier) wedstrijden aan de bak moet om een ticket voor de Eredivisie volgend seizoen te bemachtigen.

Almere City FC eerste horde

Doordat Willem II zestiende eindigde in de competitie worden er nog extra wedstrijden aan het seizoen toegevoegd. Aanstaande vrijdag speelt Willem II de eerste wedstrijd in de nacompetitie, uit in Almere tegen Almere City FC. De ploeg uit Flevoland was over twee wedstrijden te sterk voor FC Emmen. Almere City tankte vertrouwen met een 4-1 en 1-4 overwinning. Het elftal van Fred Grim is, met de uitblinkende Jason Oost, in goede vorm.

Maandagmiddag (Tweede Pinksterdag) staat de thuiswedstrijd op het programma. Seizoenskaarthouders hebben gratis toegang. Geen seizoenskaart maar toch de Tricolores steunen in de nacompetitie? Een kaartje heb je al voor €10,- (kinderen vanaf €7,50). Bekijk voor de tarieven de website van Willem II.

Finale

Mocht Willem II overleven na twee wedstrijden tegen Almere City FC is de kans groot dat de finale meteen een hele beladen wordt. FC Eindhoven en NAC maken onderling uit wie in de finale komt de staan. De kans is dus zeer aanwezig dat er dit seizoen toch twee Brabantse derby’s tegen NAC worden gespeeld. Waarschijnlijk worden deze wedstrijden zonder uitpubliek gespeeld. Noteer alvast in je agenda; donderdag 19 mei en zondag 22 mei.

Kaarten winnen

Wil jij kaarten winnen voor de wedstrijd tegen Almere City FC aanstaande maandag? Doe dan mee aan de prijsvraag op onze website. De winnaar maken we vrijdag bekend!