Willem II speelt tegen het nationale team van Sierra Leone

In het eredivisievrije weekend, op zaterdag 14 november, speelt Willem II een vriendschappelijk duel tegen het nationale team van Sierra Leone in het Koning Willem II stadion. Een bijzonder duel in meerdere opzichten. Sierra Leone is het geboorteland van Willem II-er Ibrahim Kargbo. Hij is eveneens een vaste waarde in de nationale selectie.

Kargbo zal op 14 november een helft voor zijn thuisland uitkomen en een helft voor de Tricolores. De Leone Stars, zoals het team ook wel genoemd wordt, speelt voor het eerst een wedstrijd in Europa. De selectie bevat wel spelers die uitkomen in diverse Europese competities. Uit de eredivisie is Kargbo de enige.

Het duel is mede een initiatief van Kargbo zelf, met medewerking van zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk en Willem II. De wedstrijd wordt gespeeld in het kader van zijn eigen Ibrahim Kargbo Foundation. Deze stichting draagt bij aan de wederopbouw van zijn door burgeroorlog getroffen geboorteland en is opgericht met het geld dat hij kreeg met de Football for Peace Award die hij vorig jaar ontving. De slogan van de stichting is 'Hope for the future' en bevat dan ook vooral projecten die gericht zijn op de jeugd in de arme gebieden.

De wedstrijd is gratis te bezoeken en begint om 17.30 uur. Samen met Ibrahim Kargbo roept Willem II de bezoekers op om een bijdrage te geven aan de collecte die rondom die wedstrijd gehouden wordt. De opbrengst komt volledig ten goede aan de Ibrahim Kargbo Foundation.