Willem II, techno, carnavaleske events & meer: 9x leuke uittips in Tilburg dit weekend!

Nog even volhouden en het is weer weekend! Zoals altijd is er weer heel veel te doen in onze stad. Nog niks te doen dit weekend? Wij helpen je een handje door de leukste weekend uittips voor je op een rijtje te zetten. Trommel je vrienden op en plan iets tofs voor dit weekend!

#1: Willem II – FC Dordrecht

Weet Willem II drie keer in één week te winnen? Na de winstpartijen tegen Helmond Sport en FC Eindhoven mag Willem II het vrijdag opnemen tegen FC Dordrecht. Als ze winnen, zetten ze een mooie stap richting de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie. Om 20:00 uur haakt het stadion weer massaal in tijdens de aftrap en belooft het (zoals altijd) een sfeervol avondje te worden op de tribune. Er zijn nog genoeg kaarten beschikbaar. Kan de Tricolores op jouw steun rekenen?

#2: Proefblaoze 2023

Wil je alvast in de carnavalssferen komen? Dat kan! Want traditiegetrouw wordt het Proefblaoze georganiseerd op de zaterdag voor Carnaval. Tientallen carnavalsorkesten, -kapellen en ruim 400 muzikanten zullen tussen 13:00 – 16:30 uur het winkelend publiek opwarmen in de binnenstad voor Carnaval! Om 13:00 uur opent Prins Knet het Proefblaoze op het Piusplein waar vervolgens door het gehele centrum de kapellen hun vrolijke noten laten horen.

#3: Jubileumfeest K.V. De Fènpruuvers bij ’t Elfde Gebod

Het hele weekend is het een groot feest bij ’t Elfde Gebod, want K.V. De Fènpruuvers bestaat 55 jaar! Om deze mooie mijlpaal te vieren pakken ze uit met twee dagen vol feest! Het feest start op zaterdagavond om 20:00 uur. Verwacht een hoop kapellen en carnavalsartiesten zoals Gullie, Gierboys, Alaafterparty, Johnny Purple en veel meer! Op de zondag gaat het om 14:00 uur los met een ietwat rustiger feestje, maar zeker niet minder gezellig. Onder het genot van de LP’s van De Nostalgieten kunnen we nogmaals proosten op ons jubileum.

#4: Techno special NMNH bij Poppodium 013

Op 11 februari komt organisatie NMNH (Nooit Meer Naar Huis) naar Poppodium 013 in de zaal ‘NEXT’. Tijdens deze avond komen de lekkerste en hardste knallers langs. Om 23:00 uur opent Poppodium 013 haar deuren en gaat het feesttot in de late uurtjes door, want om 04:00 uur komt de Techno Special tot zijn eind. Verwacht een avond vol met de hardste beukers en de tofste visuals.

#5: Tilburgse Stiefeltocht carnavalseditie

Gastrobar RIX, Eethuis Twintig, Rosalie en De Harmonie organiseren de Tilburgse Stiefeltocht waarbij je in verschillende restaurants van culinaire hoogstandjes geniet. En waarbij je in de tussentijd ook nog wat van het mooie Tilburg ziet! Deze zondag staat de carnavalseditie van de Tilburgse Stiefeltocht op het programma. Tussen 12:00 – 17:00 uur kun je genieten van vier verschillende culinaire gerechten met bijpassend drankje bij de vier verschillende horecazaken.

#6: Tilburg Trappers – Hammer Eisbären

Aanstaande zondag valt de puck om 19:00 uur in IJsportcentrum Tilburg. Tilburg Trappers neemt het op tegen Hammer Eisbären. Zoals altijd belooft het weer een leuk avondje uit te worden. Zo is er een Biergarten waar je kunt genieten van de lekkerste braadworsten met een glaasje bier of fris erbij. Goed nieuws: er zijn nog kaarten beschikbaar. Kom jij jouw weekend afsluiten met een middagje Tilburg Trappers?

#7: Winterwandeling rondom de Gaas in Stadsbos 013

Wil jij heerlijk tot rust komen en een frisse neus halen met een lekkere winterwandeling? Dat kan! Want op zondag 12 februari, van 10:30 tot 12:30 uur, nemen de gidsen van Stadsbos013 je mee tijdens een wandeling door een onbekend, maar zeer afwisselend gebied. Je ontdekt het heidegebied de Gaas en het oude landgoed Wildrick met zijn verrassende Belvedere. Leer een verborgen parel kennen in de Tilburgse natuur!

#8: Heyhoef-Coolvibes: met Guy Verlinde & Artisans of Solace en Jacques Mees & Robert Smit

Op zondag 12 februari komen twee passende blues getinte acts bij Heyhoef-Coolvibes. De Brabanders Jacques Mees en Robert Smits zijn het opwarmende duo voordat de Belgische Blues-ambassadeur Guy Verlinde met zijn Artisans of Solance het hoofdprogramma zal verzorgen. De show begint om 15:30 uur en een kaartje kost slechts €10,-!

#9: Overcharged expo bij De Nachtzuster

De expositie Overcharged is dit weekend te zien bij De Nachtzuster. Vrijdag om 20:00 uur wordt de expositie afgetrapt en ook op zaterdag 11 februari en zondag 12 februari ben je van harte welkom! Neem tijdens deze expositie een kijkje in het ware studentenleven. Georganiseerd door studenten die zelf maar al te goed weten hoe het is om in deze tijd een opleiding te volgen. Is het studentenleven wel een groot feest? Of is het leven van een student meer dan alleen ‘lang leve de lol’? Kom erachter tijdens de expositie bij De Nachtzuster!

Meer leuke uittips

Onze uit-agenda staat weer bomvol! Ben je benieuwd wat er dit weekend nog meer te doen is? Check dan vooral onze uit-agenda voor feestjes, concerten en veel meer. Alvast een fijn weekend!