Willem II, Trappers, Peuterconcert & country: 10x uittips in Tilburg dit weekend!

weekend uittips

Carnaval zit erop. Een opluchting voor een hoop Tilburgers en voor andere Kruiken betekent dit dat ze na vijf dagen feest flink aan het bijkomen zijn. Eigenlijk is daar geen tijd voor, want er is dit weekend weer heel erg veel te doen in Tilburg. Wij zetten de leukste uittips voor je op een rijtje. Lees verder.

Vrijdag 16 februari 2024

Golfgame Nights bij Prise d’Eau

Iedere maand is er een Golfgame Night op de Driving Range van Prise d’Eau Golf! Tijdens de Golfgame Nights neem je het op tegen je vrienden en/of familie met verschillende leuke Toptracer spellen! Voor slechts €21,50 geniet je van een compleet avondje golf.

Willem II – ADO Den Haag

Een topper in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond. Koploper Willem II neemt het namelijk op tegen de nummer 2: ADO Den Haag. De Tricolores voelt de hete adem van ADO in de nek hijgen en kan bij een overwinning wel hele goede zaken doen richting promotie naar de Eredivisie.

Hervé Koubi in de Schouwburg

Het Holland Dance Festival komt naar Tilburg met de indrukwekkende en energieke voorstelling Sol Invictus van de Franse choreograaf Hervé Koubi. Dans voorbij geografische grenzen en voorbij de grenzen van de codes van ballet, urban dance en acrobatiek.

Zaterdag 17 februari 2024

Amsterdam Sinfonietta & Nederlands Kamerkoor in de Concertzaal

Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor, onder leiding van artistiek leider Candida Thompson, treffen elkaar in dit meeslepende negentiende-eeuwse werk, een ingetogen mis vol dramatiek en verstilling, grote gebaren en ontroerende momenten, in een hele nieuwe versie voor strijkorkest en harmonium.

A KNIGHT UNDER MARIA’S ALTAR bij Hall of Fame

Op 17 februari presenteert “A Knight Under Maria’s Altar” hun debuut album “Heresy Of Horror”. Samen met “Torn From Oblivion” en “Reformist” op de line-up belooft het een avond vol gitaar gekrijs en verpletterende breakdowns te worden!

Thrice bij Poppodium 013

Het kwartet Thrice uit Orange County werd eind jaren ’90 opgericht en groeide al snel uit tot een van de belangrijkste acts uit die tijd, naast post-hardcore tijdgenoten Glassjaw en Thursday. Na een paar punkreleases aan het begin van de jaren 2000, braken ze door in de mainstream met ‘The Artist In The Ambulance’ uit 2003 en het sfeervolle ‘Vheissu’ uit 2005. Vanaf 2010 bracht Thrice vijf opeenvolgende Indie albums uit, waaronder het hardrock album ‘To Be Everywhere Is to Be Nowhere’ uit 2016 en ‘Palms’, die beide de top van de hitlijsten haalden. Zaterdagavond staan ze in Poppodium 013.

Zondag 18 februari 2024

KidsCinema bij de Schalm

Het is weer tijd voor een leuke kinderfilm bij de Schalm! Dit betekent dat je op 18 februari bij de Schalm terecht kunt voor de film Thomas de stoomlocomotief – Opgraven & Ontdekken.

Peuter & kleuterconcert in de Schouwburg

Geniet met je peuter en/of kleuter van vrolijke klassieke klanken! Samen zing je liedjes over de zee, bootje varen en de dieren van de zee. De peuters en kleuters dansen en spelen met het muzikale speelgoed mee op beroemde muziek van grote componisten als Vivaldi, Strauss en Dvořák. Op het grote kleed, dichtbij de muzikanten. Aan het eind van het concert mogen ze zelf echte kleine viooltjes uitproberen.

Hilde Vos en Edwin Jongedijk: History of Country Duets bij Heyhoef Backstage

Geniet van een heerlijk country duet op zondag 18 februari. Hilde Vos komt samen met Edwin Jongedijk langs. Maar dat is nog niet alles. Kimmy June (The Voice of Germany finalist) is de support-act. Dat belooft een muzikale dag te worden.

Tilburg Trappers – Hammer Eisbären

Nummer 3 Tilburg Trappers speelt zondagavond om 18:00 uur thuis tegen de nummer 6 op de huidige ranglijst: Hammer Eisbären. Er zijn nog kaarten te koop voor dit duel in het IJssportcentrum op Stappegoor.

Uit-agenda

Benieuwd naar meer uittips dit weekend of de komende weken? Neem dan vooral een kijkje in onze uit-agenda!