Willem II verliest van FC Groningen in matig duel

260 kilometer, dat is de afstand tussen het Koning Willem II Stadion en de Euroborg in Groningen. Ondanks de grote afstand namen een kleine 300 Willem II supporters de moeite om de Tricolores te ondersteunen in de verste uitwedstrijd van het seizoen. Zij zagen een matig duel waarin Willem II uiteindelijk met 1-2 verloor van FC Groningen.

Matige wedstrijd

De wedstrijd kwam langzaam op gang en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Dit leverde een vertrouwd beeld op voor de Willem II supporters dit seizoen. De ploeg van Jurgen Streppel had redelijk veel balbezit, speelde aardig positiespel maar wist nauwelijks kansen te creëren. Door slap verdedigen van Willem II wist Groningen topscoorder Mahi de noorderlingen op voorsprong te zetten.

Willem II werd voor rust een aantal keer gevaarlijk. Andersen kwam op de linkerflank door en kon Zivkovic één op één met de keeper van Groningen zetten. Helaas onderbrak de Groningen defensie deze aanval. Ook Haemhouts kwam via de linkerflank door en kreeg een schietkans, deze ging ruim naast.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft. Willem II was wel wat feller en beter in de duels. Op basis daarvan verdiende het de gelijkmaker die enigszins gelukkig viel uit de kluts. Toch lukte het Willem II weer niet om een punt over de streep te trekken. Nog geen minuut na de gelijkmaker ging Kostas Lamprou in de fout en wist invaller Danny Hoesen zijn ploeg op voorsprong te zetten. Daarna kreeg Willem II geen kansen meer en bleven de punten in Groningen.

Voor een tientje naar Willem II

Door dit resultaat staan de Tricolores op de zestiende plaats op de ranglijst. Werk aan de winkel voor de technische staf van Willem II. Aanstaande zondag staat de kraker tegen SC Heerenveen op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om uit de gevarenzone te kruipen. Kaarten kosten slechts een tientje. Kom het rood-wit-blauwe leger naar de overwinning schreeuwen!