Willem II vernedert Ajax in Tilburg

Er heerste een aparte sfeer onder de Willem II supporters de afgelopen weken. Ondanks de uitstekende positie op de ranglijst was men niet tevreden over de prestaties. Dat lag niet zo zeer aan het aantal punten, maar meer aan het vertoonde spel van de Tricolores. Het helpt al helemaal niet mee als je de afgelopen twee weken niet in actie kwam en de laatst gespeelde wedstrijd tegen Jong PSV blijft hangen bij de supporters. Maar gelukkig kreeg Willem II zondag de mogelijkheid om zich te revancheren. De spelers riepen vorige week de supporters nog op om volop achter de ploeg te gaan staan in de strijd om het kampioenschap en aan de spelers de taak om die steun te belonen.

Bij de opkomst ging de aandacht van de supporters nog heel even ergens anders naartoe. Verschillende protestdoeken tegen FOX werden omhoog gehouden om ze er nogmaals op te wijzen dat de beloften elftallen een verschrikkelijke toevoeging van deze competitie zijn. Die discussie is uiteraard al lang en breed gevoerd, maar het erop dat dit geen effect gaat hebben en deze teams ook volgend jaar deel gaan nemen aan de Jupiler League. Des te meer reden voor Willem II om zo snel mogelijk deze competitie te verlaten en via het kampioenschap terug de Eredivisie in te gaan. Daarom ging de aandacht na deze protestactie ook volledig naar het rood wit blauwe leger op het veld en werden ze massaal naar voren geschreeuwd.

Dat ging 5 minuten lang goed. De Tricolores gingen zeer goed van start en zetten Jong Ajax gelijk onder druk. Maar na die eerste 5 minuten kwamen de Amsterdammers 1 keer voor de goal, kregen een (onterechte) vrije trap en krulde deze eenvoudig in het net. Ruud Swinkels keek toe en zag vervolgens een 0-1 achterstand op het scorebord verschijnen. Iedereen in het stadion dacht hetzelfde; ‘daar gaan we weer’, of ‘daar gaat het kampioenschap’. Maar hoe anders waren deze gedachten 40 minuten later. Ruud Boymans kopte eerst nog even een vrije trap binnen, waarna de Bruno Andrade-show begon. De Braziliaan schoot een afgeslagen corner binnen, benutte een terechte strafschop en tikte met geluk een verre inworp over de doellijn. Met een 4-1 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust werd het allemaal nog een stukje mooier. Terell Ondaan kopte een corner hard binnen en vierde zijn doelpunt met de bekende salto. Later in de tweede helft maakte Ruud  Boymans een overtreding en hield het Tilburgse publiek heel even zijn hart vast. Want een gele kaart voor ‘Tilburgs number 9’ betekent een schorsing voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht komende vrijdag. Gelukkig hield de scheids het bij een vrije trap, maar het was duidelijk dat er snel gewisseld moest worden. Jurgen Streppel vond het wel zo netjes om daar heel even mee te wachten tot na de 6-1 van de voet van Boymans. Vlak na de wissel kwam de mooiste goal van de middag. De goed spelende Ali Messaoud startte een combinatie aan de rand van de zestien en kreeg de bal over 2 schijven weer terug om vervolgens beheerst af te ronden. Voor Ruud Boymans mogen ze overigens een auto gordel op de bank bevestigen, want de spits besloot om mee te gaan juichen na deze treffer en riskeerde daarmee alsnog een gele kaart. Gelukkig was de scheids vandaag goed gezind en had het geen gevolgen.

Een klinkende 7-1 overwinning dus op Jong Ajax. Na de wedstrijd werden er nog genoeg foto’s gemaakt van het scorebord, want die uitslag tegen Ajax gaan we voorlopig niet meer zien. Een perfecte uitslag voor het vertrouwen in de aanloop naar die belangrijke wedstrijd tegen FC Dordrecht aanstaande vrijdag. En daarnaast ook nog eens heel goed voor het doelsaldo. Maar vrijdag moet het gaan gebeuren. Alles of niets voor de Tricolores en ook dan is de steun van de twaalfde man noodzakelijk. De verkoop gaat hard dus zorg dat je er snel bij bent op www.besteljekaartje.nl of bij de receptie van het Koning Willem II Stadion.