Willem II verslaat Vitesse 3-1

De Tricolores versloegen zaterdagavond door een puike collectieve teamprestatie Vitesse in eigenhuis. Vanaf de start was het veel feller dan de bezoekers uit Arnhem. In de voorbereiding kon Willem II moeilijk tot scoren komen, Vitesse daartegen wist dat moeiteloos te doen. Maar wanneer het er om gaat stond het vizier van Groenendijk zijn mannen wel op scherp.

Voor rust kreeg Willem II legio kansen met kopballen van Biemans, Demouge en Swinkels ook werd de paal en laat getroffen. In het begin van de wedstrijd had Christophe Grégoire het vertrouwen niet beschaamd, hij rondde prima werk van Zijler af. Boutahar verdubbelde de score nog voor rust!

Na de pauze kreeg het duel een volledig ander gezicht. Vitesse had nu het overwicht en drukte de Tricolores terug. Grégoire ontving 25 minuten voor het eind zijn tweede geel en kon vertrekken. Willem II bleef door het sterk collectief overeind en Swinkels schoot vlak voor het eind al het Arnhemse hoop aan dingelen, daarme bracht hij de 3-1 eindstand op het scorebord. Voor Vitesse had Kaloglu daarvoor nog de aansluitstreffer gemaakt!