Willem II wint bekerduel van V.V. DOVO

De supporters van Willem II hebben er eventjes op moeten wachten maar dinsdagavond was het dan echt zover. Na verliespartijen in de eerste ronde van de KNVB beker tegen Harkemase Boys, Excelsior’31 en Deltasport werd het V.V. DOVO van Hans Kraaij Jr. aan de kant gezet. De Tricolores wonnen met 0-3.

Eerste helft

Ondanks het matige weer, de doordeweekse avond en de files onderweg kwamen er toch een behoorlijk aantal Willem II supporters op het bekerduel af. Vanuit de supportersclub reed één bus en met eigen vervoer was een mannetje of 150 naar Veenendaal gereden. Zij zaten verdeeld over de ”thuistribunes” en het uitvak.

publiek-dovo-uit

De eerste helft zagen zij een heel matig Willem II dat goed onder druk werd gezet door de ploeg uit Veenendaal. Dat resulteerde onder andere in een kans op de paal. Gelukkig wist Robbie Haemhouts  na een offensieve periode van DOVO te scoren met een geplaatste bal in de rechterhoek. Daarmee gingen de beide ploegen met een ruststand van 0-1 aan de thee. Minpunt: aanvoerder Jordens Peters viel uit met een blessure.

Tweede helft

In de tweede helft kwam Willem II gelukkig prima de kleedkamer uit. Met vlagen kreeg het publiek aardig positiespel te zien. Robbie Haemhouts glipte door de verdediging heen en wist de ploeg van Jurgen Streppel op een comfortabele 0-2 voorsprong te zetten. De energie bij DOVO was op waarna Lesly de Sa de score op 0-3 bracht.

De wedstrijd was niet best maar er werd gelukkig wel gewonnen. Donderdag is de loting en zal blijken welke club Willem II loot in de volgende ronde van de KNVB Beker.