Willem II wint burenruzie en klimt naar tweede plek

Willem II mocht het afgelopen zondag op gaan nemen in en tegen FC Den Bosch in een speelronde waarbij bijna alle andere uitslagen in het voordeel van de Tilburgers spraken. Koploper FC Dordrecht ging onderuit in Maastricht waar FC Eindhoven in de slotfase ten onder ging tegen VVV Venlo. Een winstpartij zou de Tricolores naar de tweede plek op de ranglijst loodsen. Maar winnen op bezoek bij FC Den Bosch ligt nog niet echt voor de hand. Zeker niet omdat de Bosschenaren in de aanloop naar de wedstrijd verschillende keren lieten merken de Tilburgers als grootste rivaal te zien. Dat zie je natuurlijk vaker bij streekderby´s, maar dat heeft uiteraard ook heel veel te maken met de play-offs finale 2 seizoenen terug, waarin Willem II promotie naar de eredivisie afdwong. Naast de schitterende overwinning was tijdens die wedstrijd ook te zien hoe verschillende supporters van Den Bosch het aan de stok kregen met Willem II supporters.

(Fotograaf: Geert van Erven)

De spelers moesten het doen zonder de nog geschorste Jordens Peters en geblesseerde Freek Heerkens. Samen met 450 supporters trokken de Tilburgers richting Den Bosch. In  verband met de hierboven genoemd gebeurtenissen waren er strengere veiligheidseisen van kracht voor deze supporters. Zo mocht er maar 450 man mee, terwijl het uitvak plaats biedt aan 600 fans, kregen de bussen vanaf het Willem II stadion politiebegeleiding en werd er op de heenreis geen alcohol geschonken. Gelukkig kon men in supporterscafé d’n Beitel voor vertrek genieten van een uitgebreid ontbijt met een biertje. Dan FC Den Bosch, of moet ik zeggen Dragons Den Bosch? Nee, dat zou te makkelijk zijn. Daarnaast is er al genoeg gezegd over die Sjeik, de aparte ingang voor vrouwen, het toegangsverbod voor homo’s en de drakenclub. Laten we het gewoon over de wedstrijd hebben, een ‘draak’ van een wedstrijd overigens.

Zoals gezegd was er bij deze wedstrijd enige rivaliteit te bespeuren tussen de supporters, maar dat was niet de enige rivaliteit op het veld. Kersverse hoofdsponsor van Willem II Johnbeerens.com, naast de beautywebshop ook bekend van de kapsalon, nam het op tegen Brainwash kappers, de hoofdsponsor van FC Den Bosch. Maar naast al deze rivaliteit werd er ook nog gewoon gevoetbald. De eerste helft was niet echt spectaculair. De eerste kans was voor Den Bosch. Na een schaar van Furhgill Zeldenrust gaf hij een scherpe voorzet waarna Benjamin van den Broek het doel op een haar na miste.  Willem II was maar een keer echt gevaarlijk in de eerste helft. Messaoud mocht op een mooie positie aanleggen voor een vrije trap. Hij raakte de pal prima, maar geen haar op het hoofd van de doelman dacht eraan om de bal door te laten. Streppel zat al bijna met zijn handen in het haar, maar wist de ploeg in de rust voldoende te motiveren.

Als gevolg kwam Willem II in de tweede helft veel meer aan voetballen toe en kreeg ook kansen. Ondaan kapte zijn directe tegenstander uit en gaf een scherpe pass voor de goal, waarna Messaoud de bal naast de goal gleed. Ook Andrade was gevaarlijk toen hij de bal richting goal krulde. Boymans, die heeft aangegeven zijn baard pas te scheren bij een nederlaag waarbij hij zelf op het veld staat, kreeg zijn voet net niet tegen de bal, maar de doelman had nog alle moeite bij het wegwerken van de bal. De goal kwam er uiteindelijk wel, 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. Na een overtreding op Andrade nam Stijn Wuytens, die geknipt is voor het nemen van dode spelsituaties, een prima vrije trap die langs alles en iedereen af ging en zo in de goal belandde. Kees van Buuren beweerde na afloop echter dat hij de bal nog raakte voordat die doel trof. Hoe dan ook, de goal verdiende misschien geen schoonheidsprijs, maar was daarom niet minder belangrijk.

De voorsprong kwam vervolgens niet meer in gevaar en Willem II won dus van FC Den Bosch. De Tilburgers klimmen naar de tweede plaats en lijken het kampioenschap voor een groot deel weer in eigen hand te hebben. Volgende week kan hier vervolg aan gegeven worden in de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29. Een wedstrijd waar Willem II het publiek misschien wel eens gaat vermaken en een ruime overwinning neer kan zetten. Wil je hier bij zijn? Koop dan je kaartje bij de receptie van Willem II of op https://www.besteljekaartje.nl. Ook krijg je bij besteding van €60,- of meer op de beautywebshop https://www.johnbeerens.com twee gratis kaarten voor dit duel. Genoeg manieren dus om nog aan je kaartje te komen. Tot zaterdag!