Willem II wint de ‘Derby van het zuiden’

Lijfsbehoud Willem-II

Na een spectaculaire wedstrijd heeft Willem II terecht van de buren uit Breda gewonnen. Na 94 minuten stond de 3-1 op het scorebord. Door deze overwinning zijn ze zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Dat het de belangrijkste wedstrijd van het seizoen zou worden was voor de meeste mensen wel duidelijk. Uiteindelijk werd het ook de spannendste.

Derbytime

Nadat Willem II in de eerste play-off wedstrijd met 2-1 had verloren in Breda, werd de wedstrijd van zondag cruciaal. De tweede play-off wedstrijd begon met een grote vuurzee van fakkels en vuurwerk, daarmee lieten de supporters het belang van de wedstrijd meteen merken. Willem II begon goed aan de wedstrijd en NAC Breda had enorm veel overtredingen nodig om zich te weren tegen het aanvallende voetbal van de Tricolores.

Net voor het rustsignaal dacht NAC Breda dat ze met een 0-0 stand aan de thee konden. Maar net voordat de scheidsrechter wilden fluiten scoorde Willem II speler Freek Heerkens vanuit een vrije trap, genomen door Achenteh, de 1-0.

Spanning stijgt

Tijdens de rust vierde de Willem II supporters nog steeds feest en na het fluitsignaal voor de tweede helft werd het billenknijpen. Het leek even slecht af te lopen toen Ars scoorde voor NAC Breda maar gelukkig voor Willem II stond hij buitenspel. Willem II zette daarna door met aanvallend voetbal. Uitgerekend oud NAC-speler Erik Falkenburg scoorde uit een scrimmage de 2-0.

De handhaving in de Eredivisie kwam voor Willem II steeds dichterbij. Na een splijtende steekpass van Robbie Haemhouts stond Falkenburg één op één met keeper Jelle ten Rouwelaar, Falkenburg omspeelde de keeper en scoorde in het lege doel. Willem II vierde al stiekem een groot feest want NAC moest twee keer scoren om langs zij te komen.

Lijfsbehoud

Vrijwel meteen na de bevrijdende 3-0 scoorde NAC de 3-1 en was het weer ontzettend spannend. Tot in de laatste minuut was het zweten geblazen, Kevin Brands dacht uit een corner te scoren maar hij kopte net naast het doel. Alle Willem II spelers gingen als één team er vol tegenaan en samen sleepten ze de 3-1 over de streep. Door deze overwinning speelt Willem II ook volgend seizoen weer in de Eredivisie.

Wil jij de Tricolores volgend jaar aanmoedigen in de Eredivisie? De seizoenclubkaarten voor seizoen 2016-2017 zijn vanaf vandaag te verlengen via de website van Willem II