Willem II wint ook ‘carnavalswedstrijd’ in Almere

Afgelopen vrijdag bezochten 400 Willem II supporters een wel heel bijzondere uitwedstrijd. Nog nooit was een competitiewedstrijd zo onbelangrijk en stond deze puur in het teken van een extra feestje. Een extra feestje inderdaad, want het grootste feest vond de maandag ervoor plaats. Voor het eerst sinds 49 jaar mocht Willem II zich weer kampioen noemen en iedereen weet wat dat betekent: samen naar de heuvel! De laatste wedstrijd van het seizoen vond, net als twee jaar terug, plaats in Almere tegen Almere City. De ploeg die in de heenwedstrijd veruit de slechtste indruk maakte moest toch nog wel te kloppen zijn vlak voor het einde van de competitie. Jurgen Streppel dacht daar hetzelfde over en stelde in deze ‘carnavalswedstrijd’ een bijna volledig b-team op. Voor de exacte opstelling waren genoeg suggesties. Gaby Jallo zou plaats moeten nemen in de spitspositie, Ali Messaoud in de goal en Ruud Swinkels linksbuiten. Alles was mogelijk deze wedstrijd, maar Streppel liet de spelers wel op hun eigen posities aantreden. Althans, de meesten, want Niek Vossebelt nam de rol van centrale verdediger over van Dries Wuytens en deed dat naar behoren.

Ondanks deze reserves stond er nog een zeer degelijk Jupiler League team op het veld dat ook beter was dan Almere City. Het spel was echter niet zo spectactulair, maar dat interesseerde de trouwe aanhang helemaal niks. Negentig minuten lang zongen, sprongen en feestten zij in het uitvak. Zelfs toen de scheids vanwege onweer en hevige regenval het spel even stil legde, was het uitvak alles behalve stil. Verrassend was dit absoluut niet, want de 12e man in Tilburg heeft dit seizoen bewezen hoe groot de impact van het publiek kan zijn op de prestaties. Het grootste voorbeeld hiervan was de topper Willem II – FC Dordrecht. De schapenkoppen hebben 0 minuten schijn van kans gehad en dat kwam mede door de heksenketel die de Willem II supporters creëerden. Maar ook bij uitwedstrijden was het uitvak altijd goed gevuld.  Reden genoeg voor de spelers dus om deze personen in het zonnetje te zetten. Onderweg naar Almere kregen alle supporters gratis friet en snacks aangeboden op kosten van de selectie als dank voor de onvoorwaardelijke steun dit seizoen. “Vermetten, Vermetten, bedankt voor de kroketten”, klonk het op de parkeerplaats, waarna de reis naar Almere voltooid kon worden.

Dan de wedstrijd, daar kunnen we vrij kort over zijn. Erg bijzonder was het allemaal niet op het veld. Ook Almere speelde nergens meer om, maar hoopten natuurlijk op een positieve afsluiting van het seizoen. In de eerste helft zag het daar ook even naar uit. Ze creëerden de beste kansen en scoorden zelfs. Vincent Janssen gaf de bal blind voor de goal en Ricardo Kip was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Degenen in het uitvak die deze goal mee hadden gekregen juichten er zelfs een beetje cynisch bij. De hele uitslag van die wedstrijd deed er niet meer toe, maar toch is het altijd leuker om te winnen dan om te verliezen. Zeker wanneer je in gedachten houdt dat dit (hopelijk) je laatste duel ooit gaat worden in de Eerste Divisie. Vandaar dat er in de rust afgesproken werd om in de tweede helft wel even de overwinning binnen te slepen.

Vroeg in de tweede helft werd deze afspraak al ingezet. Zoals eerder gezegd was het spel van de Tricolores in de eerste helft niet geweldig, maar legden in de tweede helft wel de mooiste aanval van de speelronde op de mat. Messaoud speelde basisdebutant Zanelli aan, die op zijn beurt de bal met een hakje terug gaf aan Messaoud. De nummer 10 kapte vervolgens zijn verdediger uit en in plaats van te schieten gaf hij de bal af aan Norair Mamedov die voor open doel afrondde. Willem II ging door met aanvallen en in de slotfase kwam Willem II nog op voorsprong. Niek Vossenbelt, al weken uitblinker bij de beloften en nu eindelijk weer in het eerste, kopte een vrije trap prima binnen. Deze vrije trap werd overigens uitstekend genomen door de zeer sterk ingevallen Jordy Vleugels. De laatste 10 minuten werd door de supporters afscheid genomen van de hoofdsponsor De Beautywebshop JohnBeerens.com. John zat naast het uitvak voor het laatst als hoofdsponsor op de tribune en nam afscheid door verschillende liedjes in te zetten en mee te zingen.

Na het laatste fluitsignaal zat het seizoen er voor Willem II officieel op en kan de club zich als eerste voor gaan bereiden op een nieuw seizoen in de eredivisie. Hoe het er nu naar uit ziet gaan zij die competitie in ten koste van Roda JC. Dat zou betekenen dat Willem II voorlopig niet meer te maken krijgt met haar ‘Limburgcomplex’, mits VVV Venlo natuurlijk de play-offs niet overleefd. Ook voor Tilburg.com is dit het laatste wedstrijdverslag van het seizoen en gaan we lang moeten wachten tot we over het volgende succesverhaal van Willem II mogen schrijven. Een schitterend bekeravontuur? Handhaving in de eredivisie? Of zelfs play-offs voor Europees voetbal? Laten we over dat laatste maar niet te veel nadenken, we gaan vanzelf zien wat dat seizoen ons gaat brengen, maar een ding is zeker: als echte supporter mag je het seizoen niet missen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het allemaal begint!