Willem II wint van FC Utrecht

Willem II

Willem II heeft net zoals in de vorige thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles weer met 1-0 gewonnen. En opnieuw was er met Robbie Haemhouts een middenvelder de matchwinner. Door dit resultaat neemt Willem II drie punten afstand van de Utrechtenaren. Voor de wedstrijd deelden beide ploegen gebroederlijk de elfde plaats met 24 punten.

[wpbrad id=190]

Wiljan Pluim

De gemoedstoestand van Willem II en FC Utrecht liep voor aanvang van de wedstrijd ver uiteen. Waar manager technische zaken Jurgen Streppel eerder vandaag Wiljan Pluim voor 1,5 jaar aan de selectie toevoegde, rommelt het in Utrecht sinds afgelopen donderdag na een handgemeen op de training tussen Anouar Kali en Kristoffer Peterson. De Zweedse middenvelder liep hierbij een kaakbreuk op en is zes weken uitgeschakeld.  De middenvelder deed afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle nog gewoon mee, maar is bij nader inzien voor het incident door de clubleiding alsnog voor twee wedstrijden geschorst. Naast Anouar Kali ontbrak aan Utrechtse zijde ten opzichte van het laatste duel ook spits Sebastien Haller in de basis. De van de Azië cup teruggekeerde Tommy Oar en Mark Diemers waren hun vervangers aan de aftrap. Aan Willem II zijde verving Jonas Heymans de geschorste Mitchell Dijks als linksback.

Eerste helft

De onrust in Utrecht woekerde naar het leek de eerste helft door op het veld. De ploeg begon apathisch aan de wedstrijd en leed veel balverlies. Het was de thuisploeg die de dienst uitmaakte en met rust zeker met 2-0 had moeten voorstaan. Spits Samuel Armenteros en middenvelder Robbie Haemhouts kregen ieder een uitgelezen kans om vrij voor de keeper het openingsdoelpunt op het scorebord te zetten, maar misten jammerlijk. Het was wachten tot een minuut voor rust voordat FC Utrecht de eerste keer gevaarlijk werd. Middenvelder Yassin Ayoub schoot een volley hoog over het doel van Willem II keeper Kostas Lamprou.

Tweede helft

De tweede helft was Willem II veel minder oppermachtig. Met binnen een minuut een zeer grote kans voor Tommy Oar om de score te openen. Vervolgens waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar zonder zich ook kansen te creëeren. De thuisploeg speelde zeer slordig en Utrecht kreeg enkele keren de kans om er in de counter uit te komen.Trainer Jurgen Streppel probeerde met zijn normale wissels Jerson Cabral en Terell Ondaan nieuw vuur in zijn elftal te brengen. Opvallend deze keer was dat Terell Ondaan in de plaats kwam en ging spelen op de plaats van Samuel Armenteros. Tien minuten voor tijd viel het verlossende doelpunt uit het niets. Terell Ondaan speelde de bal goed door op Robbie Haemhouts die binnendoor glipte en de bal goed in de voor hem rechter beneden hoek schoot. De laatste fase van de wedstrijd was zoals gebruikelijk weer billen knijpen. Jerson Cabral had na een mistrap van doelman Robbin Ruiter aan alle onzekerheid een eind kunnen maken, maar de bal werd van de doellijn gehaald. Maar na 4 minuten blessuretijd was het dit seizoen voor de vijfde keer in het Koning Willem II stadion groot feest.

Ranglijst

Met 27 punten doet Willem II geweldige zaken. Hoewel er nog niets zeker is lijkt het er op dat de ploeg nu definitief naar boven kan kijken en vrij is van degradatiezorgen. In ieder geval is het gat naar het linkerrijtje met een punt veel kleiner dan naar de onderste drie plaatsen op de ranglijst. Op naar de wedstrijd tegen Heracles Almelo zondagmiddag in een nu al uitverkocht stadion.